Παραμονή Χριστουγέννων με αυστηρούς ελέγχους, απειλές και πρόστιμα

Παραμονή Χριστουγέννων με αυστηρούς ελέγχους, απειλές και πρόστιμα

Η ΕΛ.ΑΣ έχει βγει από νωρίς στους δρόμους σήμερα και με καθ΄ εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι έτοιμη να μπει ακόμα και στα… σπίτια για ελέγχους αν χρειαστεί προκειμένου να βεβαιωθεί πως τηρούνται κατά γράμμα όλα τα μέτρα της κυβέρνησης. 

«Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια» επισήμανε χθες Τετάρτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. να κλείνει το μάτι στους καταδότες της γειτονιάς. Κραδαίνοντας την απειλή του προστίμου των 300 ευρώ, θύμισε ότι «απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ».

Επιτήρηση από παντού

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να τηρηθούν τα μέτρα του lockdown αλλά και να κόψει πρόστιμα σε όσους θελήσουν να παρακούσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης. Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν τα περιοριστικά μέτρα τόσο σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, όσο και αύριο, ανήμερα. Στην εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνδράμουν ακόμη τόσο επίγεια, όσο και εναέρια μέσα (drones). 

Ιδιαίτερα, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 πρωί, περιπολικά, αστυνομικοί της ομάδες ΔΙΑΣ, κλιμάκια της Τροχαίας αλλά και αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται στους δρόμους

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Θεόδωρος Χρονόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αστυνομία να προχωρήσει «σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες» (σ.σ.: μετά τις 10 το βράδυ). Υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας «θα είναι ιδιαιτέρως πυκνοί σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους – εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός».

Υπενθυμίζεται ότι για τις μετακινήσεις για ρεβεγιόν ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων ισχύει ο κωδικός 6 ενώ επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι εννέα ατόμων στα σπίτια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter