Παράνομες 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών, επί Αρβανιτόπουλου

Να ανακληθούν οι μετατάξεις 3.559 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που έγιναν το 2013, όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εισηγείται το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82, παρ. 11 του νόμου 4172/2013.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι η εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης δεν συντάχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά υπεγράφη μόνο από τους αρμόδιους τμηματάρχες, οι οποίοι είχαν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους. Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ήταν τριπλάσιος του αριθμού των κενών και παράλληλα, δεν καταρτίστηκε αξιολογικός πίνακας βάσει μορίων.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολο να προβεί το υπουργείο σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς θα δημιουργηθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα και ως προς την κατανομή των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ειδικότερα, ως προς την κατανομή των ειδικοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.