Παραπέμπεται σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Παραπέμπεται σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και εξέδωσε ομόφωνα παραπεμπτικό βούλευμα βάσει του οποίου ο κατηγορούμενος θα δικαστεί για τέσσερις βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση «όχι μόνο προκύπτουν σε βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής που δεν έχουν εξασθενήσει», αλλά επιπλέον «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακροχρόνια δράση του, η μέθοδος που είχε αναπτύξει για να προσεγγίζει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική, κοινωνική και οικονομική του θέση, για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, ευφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου και πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης του.

Οι τέσσερις βιασμοί

Σημειώνεται ότι ο σκηνοθέτης είναι προφυλακιστέος από τον Φλεβάρη του 2021 στις φυλακές Τριπόλεως για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως. Στη συνέχεια ασκήθηκαν σε βάρος του δύο νέες κατηγορίες βιασμού. Η μία για τον βιασμό ενός ανηλίκου πριν από επτά χρόνια και η δεύτερη ενός ενήλικου άντρα πριν από τρία χρόνια. Ο ίδιος βέβαια με υπόμνημα που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια ενώπιον της ανακρίτριας είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε ζητήσει από την δικαστική λειτουργό να τον θέσει σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, σε κατ’ οίκον δηλαδή κράτηση με βραχιολάκι, δηλώνοντας πως θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος για το μέτρο, που εφαρμόζεται στην χώρα πιλοτικά.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter