Παραπέμπονται σε δίκη δύο άτομα για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι

Παραπέμπονται σε δίκη δύο άτομα για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από «αδέσποτη» σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής στον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, οι αρχές ταυτοποίησαν δύο άντρες και τους παρέπεμψαν σε δίκη.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν δύο πρόσωπα που κατοικούσαν στην περιοχή του Μενιδίου, και όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον θάνατο του ανήλικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας από τους δύο είναι ανήλικος και ότι αυτός που πυροβόλησε είναι ήδη στη φυλακή για ληστείες κι άλλα αδικήματα.

Ο ένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Και οι δύο έχουν απολογηθεί στον ανακριτή, αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.

«Έχουν βρεθεί δύο άτομα που η αστυνομία τα θεωρεί ως υπεύθυνα. Παραδέχθηκαν ότι ο ένας έριξε με καραμπίνα και ο άλλος με εννιάρι όπλο. Ο Μάριος έχει σκοτωθεί από εννιάρι όπλο. Εγώ το λέω χρόνια ότι αυτοί είναι οι δολοφόνοι του παιδιού μου», είπε ο πατέρας του μικρού Μάριου, Θανάσης Σουλούκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Ζητούμε και απαιτούμε δικαιοσύνη. Έστω και τώρα, έστω και αργά. Έφυγε ένα παιδί 11 ετών. Μια οικογένεια διαλύθηκε, το παιδί χάθηκε, αλλά εμείς υπάρχουμε και ζούμε».

Ο κ. Σουλούκος τονίζει ότι είναι «μεγάλες ευθύνες στην Αστυνομία και στην Πολιτεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κατηγορούμενοι «θα μπουν στην φυλακή και μετά από 10 χρόνια θα βγουν, μπαινοβγαίνουν στην φυλακή για άλλες υποθέσεις».

Το θέμα,όπως σημειώνει «είναι ποιος θα δώσει λύση στο πρόβλημα μας. Σε καλοκαιρινή γιορτή παιδιών έγινε ό,τι έγινε. Έτυχε να είναι ο Μάριος, μπορούσε να είναι άλλο παιδί. Έξι χρόνια μετά οι σφαίρες συνεχίζουν και πέφτουν βροχή. Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό στο Μενίδι. Είναι καθαρά θέμα χρόνου πότε θα θρηνήσουμε την επόμενη ανθρώπινη ζωή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάνω αγώνα για να μη βρεθεί άλλος στη θέση που βρέθηκα εγώ».

Διαβάστε επίσης:

Δικαστική απόφαση – σταθμός: Ευθύνη της Πολιτείας στη δολοφονία του 11χρονου στο Μενίδι

Μενίδι: Βίντεο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter