Παραποδόσφαιρο: Οι τρεις στους τέσσερις «βαρόνους» δεν θα έπρεπε να μετέχουν στη σημερινή σύσκεψη με FIFA και UEFA!

Παραποδόσφαιρο: Οι τρεις στους τέσσερις «βαρόνους» δεν θα έπρεπε να μετέχουν στη σημερινή σύσκεψη με FIFA και UEFA!

Μετά κόπων και βασάνων διεξάγεται αυτή την ώρα σήμερα (22/1) η περιβόητη συνάντηση της FIFA και της UEFA με τους τέσσερις «βαρόνους» των μεγάλων ΠΑΕ σε μια –υποτιθέμενη-προσπάθεια όλων να σωθεί ο,τι έχει απομείνει όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πέρα όμως από το αν θα βγει λευκός ή κατάμαυρος καπνός από τη συνάντηση στην «Μεγάλη Βρετανία» και πέρα από τα προγνωστικά που θέλουν να μην βγαίνει τίποτα ουσιαστικό από τη συνάντηση, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι άλλο και σχεδόν κανένα ΜΜΕ στη χώρα (πλην του Documento), θεώρησε σημαντικό να επισημάνει. Οτι δηλαδή, σε τούτο το τοξικό περιβάλλον που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έρχονται οι πνιγμένες στα σκάνδαλα (οικονομικά και μη) Παγκόσμια αλλά και Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να νομιμοποιήσουν το… παραποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Ετσι ακριβώς!

FIFA και UEFA έθεσαν την ΕΠΟ υπό επιτήρηση για όλα τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σχεδόν τρία χρόνια τώρα, την απειλούν με Grexit αλλά μέχρι εκεί. Τρια χρόνια δεν κατάφεραν με εποπτείες και με Προσωρινές Διοικούσες Επιτροπές, να αλλάξουν το παραμικρό. Κι έρχονται τώρα με το πολυδιαφημισμένο ραντεβού με τους βαρόνους, να παραδεχθούν δυο ουσιαστικά πράγματα:

Πρώτον, ότι απέτυχαν να αλλάξει προς το καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο συμμορφώνοντας τους επικεφαλής του με το να θέσουν και να τηρήσουν κανόνες αξιοπιστίας και δεύτερον, ότι προετοίμασαν μια εξωθεσμική συνάντηση με τους βαρόνους, δηλαδή με εκείνους που ελέγχουν το ποδόσφαιρο στη χώρα, δηλαδή με το… παραποδόσφαιρο! Εκείνο που όφειλαν να κάνουν ήταν να προχωρήσουν θεσμικά. Να συνομιλήσουν δηλαδή με την ΕΠΟ. Όχι με όποιον κι όποιον «βλαχοπρόεδρο» αλλά με τον πρόεδρο της. Να του πουν, να τους πει και να θέσουν το μέλος τους (την Ελληνική Ομοσπονδία δηλαδή) προ των ευθυνών και των κυρώσεων της. Τι έκαναν οι αξιωματούχοι των δύο κορυφαίων διεθνών αρχών του ποδοσφαίρου; «Αδειασαν» το μέλος τους και ξεκίνησαν επαφές προκειμένου να πάνε σε ένα ραντεβού με τους τέσσερις «βαρόνους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδεχόμενες έτσι, ότι κουμάντο σε αυτό κάνει το… παραποδόσφαιρο και όχι η ΕΠΟ. Όταν πια κατάλαν τη γκάφα τους αντι να κάνουν πίσω, έβαλαν από τα «παράθυρα» στη σύσκεψη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον ομόλογο του της Λίγκας και «τσόντα» τον υφυπυοργό Λ. αυγενάκη για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και χειραψίες…

Και για να καταλάβουμε πως ακριβώς «παίζετε» το παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημειώστε αυτό: από τους τέσσερις μεγάλους στο σημερινό ραντεβού μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος έχει θεσμική θέση στο ποδόσφαιρο! Από τους άλλους τρεις:

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές του περιπέτειες σε αυτό (είναι κατηγορούμενος στη δίκη για τα στημένα παιχνίδια). Στον Ιβάν Σαββίδη έχει επιβληθεί ποινή τριών χρόνων απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα από εκείνη την περιβόητη εισβολή του με το όπλο στον σγωνιστικό χώρο της Τούμπας σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Εκτός αυτού και σύμφωνα με όσα υποστήριξε η πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην πρόσφατη εκδίκαση των σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης, η ΠΑΕ του «δικεφάλου» δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη αλλά… στη σύζυγο και στον γιό του! Ο δε τρίτος της παρέας, Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φαίνεται πουθενά και εξακολουθεί να παραμένει ο… αόρατος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Κατά τα λοιπά, η σύσκεψη που γίνεται αυτή την ώρα, έχει πάρει μορφή τέτοια, σα να συναντώνται στο Nταβός οι G-14 προκειμένου να μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή…

Αυτό είναι το σκηνικό που έχει στηθεί και διαφημιστεί κατά το δοκούν από πολλά ελεγχόμενα και μη, ΜΜΕ και τα οποία τείνουν να πείσουν τον φίλαθλο κόσμο ότι κάτι πολύ σημαντικό θα προκύψει από την συνάντηση. Όταν όμως ξεκινάει κάτι στραβά, στραβά θα πάνε όλα. Όταν η FIFA/UEFA νομιμοποιούν το παραποδόσφαιρο και παραδέχονται ότι οι 4 βαρόνοι παίζουν μπάλα έχοντας την ΕΠΟ διακοσμητικό στοιχείο, κανείς δεν μπορεί να περιμένει… λευκό καπνό από τον τόπο του ραντεβού. Ούτε οι ίδιες οι διεθνείς Ομοσπονδίες, ούτε οι Ελληνες βαρόνοι. Και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι, πως θα γίνει σοβαρή κουβέντα και πως μπορεί να βρεθεί ουσιαστική λύση στον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν αυτές τις μέρες μαίνεται πάλι ο πόλεμος για τον πρωταθλητή, για την διαιτησία και για τους νικητές στις εκλογές των Ενώσεων της ΕΠΟ, εκεί δηλαδή που «παίζεται» πραγματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter