«Παραπολιτική» αντιπολίτευση

«Παραπολιτική» αντιπολίτευση

Είναι_x000D_
εμφανές ότι η βασική στρατηγική της μείζονος αντιπολίτευσης είναι να πυροδοτεί_x000D_
συνεχή ένταση συνεπικουρούμενη από τα φίλια Μέσα στον υπερθετικό βαθμό. 

Αυτό δεν είναι καθόλου κακό όταν πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση. Στην περίπτωση όμως της Νέας Δημοκρατίας η ένταση πυροδοτείται από την… παραπολιτική αντιπολίτευση που από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αήθης επίθεση των φιλικών της ΜΜΕ κατά υποψήφιων ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας για τη σεξουαλική τους επιλογή είναι χαρακτηριστικό δείγμα χυδαιότητας. Βασικό υλικό για την «αντιπολίτευση» της ΝΔ είναι τα βιογραφικά των στελεχών του κυβερνητικού σχηματισμού, τα social media και ενίοτε και το μακρινό παρελθόν τους. Ποτέ όμως οι πολιτικές τους απόψεις, εκτός αν πρόκειται για «τα Εξάρχεια και την ανομία» και τα σχετικά με αυτά. Την ίδια στιγμή, πλην της «κασέτας» της μείωσης των φόρων (συνεπικουρούμενης από την κατάργηση του οκτάωρου και των επιδομάτων πρόνοιας), ο πολιτικός «λόγος» της ΝΔ έναντι της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής είναι άναρθρος και ανορθόγραφος. Ηγγικεν η ώρα όμως να πληρώσει ακριβά αυτή την τακτική και αυτό δεν πρόκειται να ανατραπεί. Αντιθέτως, θα πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στο επόμενο διάστημα.

Η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης απέναντι στην καταιγίδα οικονομικών μέτρων που έρχονται στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διότι αφενός μέχρι σήμερα ψηφίζει σειρά μέτρων για να μην υστερήσει, αφετέρου πολλά εξ αυτών τα καταγγέλλει ως… επιδοματική πολιτική στη συνέχεια. Το ερώτημα βεβαίως είναι το εξής: Αφού τα ψηφίζει και… εν συνεχεία τα καταγγέλλει, αν –παρ’ ελπίδα– ασκήσει στο μέλλον εξουσία, θα τα εφαρμόσει ή θα τα καταργήσει;

Διότι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» δεν γίνεται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter