Παραπομπή Μπογδάνου στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Συγχωροχάρτι» και από Τασούλα

Παραπομπή Μπογδάνου στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Συγχωροχάρτι» και από Τασούλα

Με επιστολή των Όλγα Γεροβασίλη, Ειρήνης Αγαθοπούλου, Σίας Αναγνωστοπούλου και Νίκου Φίλη, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να παραπεμφθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Επιτροπή Δεοντολογίας. «Έχει μετανιώσει…» φέρεται να είπε για τον ρατσιστή βουλευτή της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Τασούλας στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

«Παρακαλούμε όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο» καταλήγει η επιστολή προς τον κ. Τασούλα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζουν «κατάφωρη εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά ανηλίκων και υπονόμευση του κράτους Δικαίου αλλά και της ίδιας της Δημοκρατία» τη μισαλλόδοξη ανάρτηση του βουλευτή της πλειοψηφίας.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.grστη Διάσκεψη των Προέδρων που ακολούθησε της επιστολής, η κ. Γεροβασίλη έθιξε το θέμα, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- να υποστηρίζει ότι ο Κ. Μπογδάνος έχει… μετανοήσει. Βέβαια, ο ισχυρισμός του προέδρου της Βουλής έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα ανέφερε ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος για το εν λόγω ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, ο ακροδεξιός βουλευτής της πλειοψηφίας φέρεται να τυγχάνει της στήριξης όχι μόνο του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του προέδρου της Βουλής.

Όπως σημείωναν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εντύπωση προκάλεσε τόσο η αφωνία των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης -πλην του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος απουσίαζε- όσο και η συμφωνία του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου, με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραπομπή του Κων. Μπογδάνου. Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Βούτσης άσκησε κριτική στη συμπολίτευση για το γεγονός ότι η εθνική αντιπροσωπεία ενημερώνεται μέσω δημοσιευμάτων για εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η επιστολή: 

Προς τoν Αξιότιμo Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Τασούλα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Κύριε Πρόεδρε,

Σε δημοσίευμα  του διαδικτυακού ιστότοπου meaculpa.gr  αναρτήθηκε είδηση υπό τον τίτλο: «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» στην οποία δημοσιοποιούνταν τα ονόματα των μαθητών και δασκάλας  νηπιαγωγείου της Αθήνας.  Η δημόσια παράθεση των  προσωπικών στοιχείων μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ηλικιακά ομάδας – όπως, άλλωστε, προκύπτει και από τον  δηλωτικό τίτλο του δημοσιεύματος – συνιστά σαφή εκδήλωση ρατσιστικού μίσους και στοχοποίησης νηπίων τα οποία δεν είναι ελληνικής καταγωγής.
Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα έκανε και αναφορά σε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου επισημαίνοντας  χαρακτηριστικά: «Προβληματίζει ιδιαίτερα μάλιστα το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα», εννοώντας ότι μόνο ο εν λόγω βουλευτής «προάγει» τέτοιου είδους ρατσιστικές πολιτικές.
Επιπρόσθετα, ο διαδικτυακός ιστότοπος ανήκε μέχρι πρόσφατα στον βουλευτή κ. Κ. Μπόγδανο, ενώ πλέον φαίνεται να έχει περιέλθει στην σύζυγό του. Πέραν αυτού και ο ίδιος εξακολουθεί να έχει ραδιοφωνική εκπομπή με τον ίδιο τίτλο meaculpa.gr.
Στα κοινωνικά δίκτυα που ο ίδιος διατηρεί, ανήρτησε το επίμαχο άρθρο ενώ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έσπευδε  είτε να υπεραμυνθεί περί της ύπαρξης ή μη του δημοσιεύματος, είτε ακόμη και να απειλεί δημοσιογράφους που ασκούσαν κριτική.
Τελικά, μετά την γενικευμένη κατακραυγή που προκλήθηκε, το δημοσίευμα «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα meaculpa.gr.  Ωστόσο, είχε ήδη διαδοθεί προκαλώντας έντονη κοινωνική κατακραυγή και εκπέμποντας μηνύματα που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές και νοοτροπίες.

Κύριε Πρόεδρε,
με νωπές τις μνήμες από την εποχή που το κόμμα της Χρυσής Αυγής αμαύρωνε με τη στάση του τις αρχές του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας και με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του  ελληνικού Κοινοβουλίου (αρ.2): «Οι Βουλευτές οφείλουν: α) Να τηρούν πιστά τον Κανονισµό της Βουλής και να διαφυλάσσουν την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου. β) Να ασκούν τα καθήκοντά τους µε αµεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό. γ) Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, της προσήλωσης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και της εχεµύθειας, όπου αυτή απαιτείται από το Σύνταγµα ή νόµο ή τον Κανονισµό της Βουλής. ε) Να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων µίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεών τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισµού τους».

Επειδή, είναι πρόδηλο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν καίρια το κύρος της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων.
Επειδή, τέτοιου είδους συμπεριφορές συνιστούν κατάφωρη εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά προσώπων, μάλιστα ανηλίκων και υπονομεύουν το κράτος Δικαίου, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.

Επειδή, είναι αναγκαία η διαφύλαξη και προστασία κάθε άρθρου του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής , των νόμων και των διεθνών συνθηκών κ.ά. ιδίως από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Επειδή, η προστασία των ανήλικων νηπίων – ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας – είναι χρέος της Πολιτείας.

Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλώ όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Γεροβασίλη Όλγα

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Φίλης Νίκος

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter