Παρασκευόπουλος: Μονομανιακή ακροδεξιά προπαγάνδα από τη ΝΔ

Παρασκευόπουλος: Μονομανιακή ακροδεξιά προπαγάνδα από τη ΝΔ

Απάντηση στη ΝΔ, δίνει με γραπτή του ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην οποία σημειώνει: « Στην απελπισμένη της προσπάθεια να συνεχίσει την μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα, να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες και να αποκρύψει το γεγονός ότι η εγκληματικότητα μειώνεται η Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου».

Ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτει «δήλωσα καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, που είναι εξ ορισμού προσωρινή, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, όταν δηλαδή θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

“Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις μου”

Όπως εξήγησε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”,  ο νόμος «έπρεπε να ισχύσει στην περίοδο που ίσχυσε, διότι οι φυλακές μας ήταν σε υπερσυμφόρηση, σε συνθήκες που καταδικαζόμασταν».

«Όταν κάθονται περισσότερο στις φυλακές, γίνονται πιο επιθετικοί», υποστήριξε και, υπερασπιζόμενος το νόμο, σημείωσε ότι «πέτυχε γιατί έχουμε λιγότερη εγκληματικότητα». Επέρριψε δε ευθύνες στα Μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για καθημερινές ανακρίβειες με υπερβολικούς τίτλους που οδηγούν στην αγανάκτηση τους πολίτες.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο νόμο αποσυμφόρησης, μίλησε για αλλαγή γενικά του Σωφρονιστικού Κώδικα. «Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να δούμε τη νομοθεσία στο σύνολό της και να φτιάξουμε έναν νέο νόμο, στο σύνολό του και να μην στηριζόμαστε στους νόμους της αποσυμφόρησης», είπε σχετικά, προαναγγέλλοντας νέο ποινικό κώδικα που «έχει ετοιμαστεί και είναι στα τελευταία στάδια των συζητήσεων».

Σχετικά με την υποτροπή αυτών που αποφυλακίζονται, είπε πως «αυτοί που βγαίνουν υποτροπιάζουν, διεθνώς. Βγαίνουν πολλοί, εγκληματούν λίγοι», ανέφερε συμπληρώνοντας πως «με το να παίρνεις έναν και να τον κάνεις παράδειγμα», δεν αποτυπώνεται ο νόμος.

«Αλλά και να έμεναν παραπάνω, κανένας δε μας λέει ότι δεν θα εγκληματήσουν», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι, «σε όλες τις χώρες του κόσμου, αυτοί που έχουν πρόσκαιρες ποινές απολύονται και μετά υποτροπιάζουν. Το ότι ξέρει ο νόμος ή τα δικαστήρια ότι θα υποτροπιάσουν, δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν κάτι γι’αυτό. Αν κάτσουν παραπάνω, θα γίνουν πιο επιθετικοί», ανέφερε, τονίζοντας ότι, «ο εγκλεισμός κάνει τον άνθρωπο χειρότερο, γιατί τον αποκόπτει από την οικογένεια και την εργασία. Η φυλακή προκαλεί κοινοτική αποδιοργάνωση. Η επανένταξη είναι το εργαλείο για να έχουμε λιγότερη εγκληματικότητα στις φυλακές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter