Παρασκευόπουλος: Τρομοκρατείτε τη Δικαιοσύνη – Ανατριχιαστική η μήνυση Σαμαρά

Παρασκευόπουλος: Τρομοκρατείτε τη Δικαιοσύνη – Ανατριχιαστική η μήνυση Σαμαρά

«Ανατριχιαστικό» χαρακτήρισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς μήνυσε την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ενώ ξεκαθάρισε πως τέτοιου είδους πρακτικές δεν συνάδουν με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη αλλά με τρομοκράτηση της.

Σχολιάζοντας της διαδικαστικές προφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επικείμενη ψηφοφορία αναφορικά με τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως «τις ενστάσεις της ΝΔ τις βάρυναν οι μηνύσεις των εμπλεκομένων». Χαρακτήρισε «φυσικό» οι αναφερόμενοι στη δικογραφία να μηνύουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αποκαλώντας όμως «γραφικό» το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς μήνυσε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτό που δεν είναι γραφικό και συνηθισμένο είναι η μήνυση κατά εισαγγελέως… είναι ανατριχιαστικό!» σχολίασε για τη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού εναντίον της εισαγγελέως Διαφθοράς, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, έχουμε τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης».

Αναφορικά με τις επιθέσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, ουσιαστικά ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως αυτό γίνεται προκειμένου να αποθαρρυνθούν όποιοι στο μέλλον θέλουν αν αναλάβουν αυτό ρόλο. Για την αποσβεστική προθεσμία που προβλέπει το Σύνταγμα αναφορικά με τις ευθύνες των υπουργών, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «δεν είναι ορθή» και γι’ αυτό ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την έχει στηλιτεύσει, προωθώντας τη συνταγματική αναθεώρηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter