Επιστολή στον Νίκο Βούτση

Παράταση ενός μήνα στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής προώθησε το προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου οι εργασίες της να παραταθούν για ένα μήνα.

Με την ανάγνωση των εννέα επιστολών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων που αποφάσισαν να μην καταθέσουν συνεχίστηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, παρουσία μόνο των μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού σύσσωμα τα μέλη της αντιπολίτευσης έχουν αποχωρήσει. Επίσης, αναφορά έγινε και στις δύο δικογραφίες που έφτασαν στην Προανακριτική και αφορούν την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων και αντιικών φαρμάκων.

Το προεδρείο απέστειλε επιστολή στον Νίκο Βούτση για να πάρει παράταση ενός μηνός η Επιτροπή, καθόσον σε λίγες μέρες λήγει η μηνιαία διορία που είχε λάβει από την Ολομέλεια κατά τη συζήτηση και ψήφιση της συγκρότησής της.

Την Πέμπτη στις 18:30 ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, όταν και θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της αρμοδιότητας ή μη επί της διερεύνησης του σκανδάλου. Επ' αυτού, αρμόδιες πηγές προβλέπουν πως το εν λόγω θέμα ενδέχεται να λήξει την ερχόμενη Πέμπτη, με τα μέλη της πλειοψηφίας να συναποφασίζουν την αναρμοδιότητα της Επιτροπής, αρχίζοντας τη σύνταξη του πορίσματος μέσω του οποίου η υπόθεση θα οδηγηθεί οριστικά στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.