Παράταση μία ακόμη εβδομάδα του lockdown «βλέπουν» οι λοιμωξιολόγοι

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η παράτασης μίας εβδομάδας στο lockdown, οι ειδικοί κάνουν λόγο για νέα παράταση.

«Είναι δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε» επισήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνοντας λόγο για πιθανή παράταση του lockdown για μία εβδομάδα.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει.

Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του ιού.

Όσον αφορά τη σταδιακή άρση των μέτρω όταν εκείνη ξεκινήσει, όπως είπε ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών, όχι όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Ακόμα θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως υπό όρους

Γώγος: «Μπορεί να χρειαστεί παράταση μία βδομάδα»

Για παράταση του lockdown μία εβδομάδα τουλάχιστον έκανε λόγο και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μπορεί να χρειαστεί παράταση μία βδομάδα το lockdown», δήλωσε μεταξύ άλλων. Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημειώσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους.

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Παυλάκης: Χρειάζεται πιο σκληρό lockdown

Για σκληρό και ολικό lockdown για δύο εβδομάδες, μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή και δεν πρέπει να κατηγορούμε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Τόνισε ότι θα πρέπει να μπούμε σε πιο σκληρό lockdown με κλειστό ότι μπορεί να είναι κλειστό και αύξηση της τηλεργασίας, ενώ ανέφερε πως η εστίαση δεν πρέπει να ανοίξει ούτε μέχρι το Πάσχα και θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα επαναλειτουργήσει.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00