Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες ζητούν οι Δικαστές

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες ζητούν οι Δικαστές

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων Πόθεν Έσχες απέστειλαν σήμερα έξι δικαστικές ενώσεις προς Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τον Έλεγχοτων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό αίτημα το οποίο κοινοποιείται και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα οι «δικαστικοί λειτουργοί και λειτουργοί του Ν.Σ.Κ. αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις βεβαιώσεις από τις Τράπεζες λόγω των περιορισμών αυτοπρόσωπης εμφάνισης και απαγόρευσης των μετακινήσεων» για το λόγο αυτό ζητούν να παραταθεί η προθεσμία.

Διαβάστε αναλυτικά το αίτημα των δικαστικών Ενώσεων:

«Προς

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τον Έλεγχο

των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Κοιν: κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Οι Δικαστικές Ενώσεις λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, υποβάλλουν αίτημα για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, που συμπίπτει με τη φερόμενη λήξη του απαγορευτικού (lockdown) στις 30-11-2020. Και τούτο γιατί οι συνάδελφοι δικαστικοί λειτουργοί και λειτουργοί του Ν.Σ.Κ. αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις βεβαιώσεις από τις Τράπεζες λόγω των περιορισμών αυτοπρόσωπης εμφάνισης και απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Επίσης θεωρούμε αναγκαίο να ζητηθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, τα αιτήματα για την έκδοση βεβαιώσεων και οι σχετικές βεβαιώσεις για το πόθεν έσχες να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους λειτουργούς μέσω των αντίστοιχων διαδικτυακών( web banking) συστημάτων των Τραπεζών προς αποφυγή επισκέψεων και αυτοπρόσωπης εμφάνισης των λειτουργών στις Τράπεζες.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης

Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος Επικρατείας

Παναγιώτης Δανιάς, Εφέτης Δ.Δ.

Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Εμμανουέλα Πανοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣτΕ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ν.Σ.Κ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter