Παράταση στην υποβολή δηλώσεων χωρίς επιμήκυνση των 8 δόσεων

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων χωρίς επιμήκυνση των 8 δόσεων

Στη λογική της επικοινωνίας εντάχθηκε και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για την οποία μπορεί να δόθηκε παράταση (η κατάθεση μπορεί να γίνει μέχρι την 28η Αυγούστου), ωστόσο μέχρι την 31η Αυγούστου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώσουν 2 δόσεις…

Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις κάθε είδους και φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν μέσα σε 3 ημέρες από την τελευταία ημερομηνία κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης τη δόση που θα αναλογούσε στον Ιούλιο (η οποία παρατάθηκε) και τη δόση του Αυγούστου.

Στην πραγματικότητα δεν επιμηκύνθηκε ο χρόνος καταβολής των 8 δόσεων (πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το Φεβρουάριο το σύνολο του επιβληθέντος φόρου) απλώς συμπιέστηκαν οι δύο πρώτες δόσεις.

Αυτή η δυνατότητα (καταβολής δηλαδή των 2 πρώτων δόσεων μέχρι την 31η Αυγούστου) δίνεται σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση και σε όσους έχουν καταθέσει ήδη τις φορολογικές τους δηλώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχικά τεθείσα προθεσμία προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ωστόσο και ακριβώς επειδή υπήρχαν περί το 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι που δεν είχαν καταθέσει και προ του κινδύνου να «κρεμάσεις» το taxis δόθηκε η παράταση.

Όπως λοιπόν προκύπτει από το διάταξη που βαίνει προς ψήφιση:

1. Παρατείνεται έως τις 28 Αυγούστου 2020 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

2. Διατηρούνται οι 8 δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος ο οποίος προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσης

3. Διατηρείται η έκπτωση 2% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του αναλογούντος φόρου μέχρι την 31η Αυγούστου. Η προηγούμενη ρύθμιση για εφάπαξ καταβολή και έκπτωση φόρου 2% διατηρείται.

Οι δυνατότητες καταβολής των φόρων

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες ρυθμίσεις που έδωσαν παράταση υπάρχουν οι εξής δυνατότητες για τους φορολογουμένους που έχουν υποβάλει μέχρι τώρα την φορολογική τους δήλωση αλλά δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στην πληρωμή είτε της πρώτης δόσης του φόρου είτε ολόκληρου του ποσού:

– Να πληρώσουν έως την 31η Ιουλίου την πρώτη από τις 8 μηνιαίες δόσεις του φόρου.

– Να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως την 31η Ιουλίου κερδίζοντας έκπτωση 2%.

– Να υπαχθούν στο καθεστώς των 8 δόσεων πληρώνοντας τις δύο πρώτες δόσεις μέχρι 31 Αυγούστου

– Να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο παίρνοντας την έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

Αντιστοίχως όσοι υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση μέτα την 29η Ιουλίου και μέχρι την 28η Αυγούστου, έχουν τις εξής δυνατότητες:

– Να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως την 31η Αυγούστου κερδίζοντας έκπτωση 2%.

– Να υπαχθούν στο καθεστώς των 8 δόσεων πληρώνοντας τις δύο πρώτες δόσεις μέχρι 31 Αυγούστου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter