Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται. Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων εποχικών.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και μείωση κρουσμάτων αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από το αναμενόμενο και ενώ τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει σοβαρή.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «η παράταση των γενικών περιοριστικών υφιστάμενων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη.

Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε και στις άλλες χώρες της ΕΕ με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρους του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Εθελοντικός και δωρεάν ο εμβολιασμός

Τόνισε ότι «βεβαίως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε πως δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. «Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί εφόσον χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.

Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων», τόνισε.

Ανοίγουν τα καταστήματα εποχικών ειδών 

Κατ’ εξαίρεση από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετς. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα καταστήματα εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών – Θα τα πωλούν και τα σούπερ μάρκετ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter