Μέχρι 30/06/2018

Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση

Έως τις 30/06/2018 παρατείνεται η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, ενώ ο ΦΠΑ μειώνεται και σε οίκους ευγηρίας σύμφωνα με τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχή.

«Εξακολουθούν να εφαρμόζονται μέχρι 30/06/2018 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ (κατά 30%) για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο, και Χίο, καθώς πρόκειται για νησιά των ανατολικών συνόρων της χώρας που συνεχίζουν να πλήττονται από την προσφυγική κρίση» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να κάνει λόγο για απώλεια εσόδων ύψους 16 εκατ. ευρώ από την παράταση αυτή.

Ως προς τους οίκους ευγηρίας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ο ΦΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα της Βουλής, μειώνεται από 24% σε 13% από 1/1/2018, με την απώλεια εσόδων κατά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να είναι 5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.