Παράταση ενός μήνα στον ειδικό διαχειριστή για τις συμβάσεις στη ΛΑΡΚΟ με τροπολογία στη Βουλή

Παράταση ενός μήνα στον ειδικό διαχειριστή για τις συμβάσεις στη ΛΑΡΚΟ με τροπολογία στη Βουλή

Παρατείνεται η δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί στη σύναψη μηνιαίων ή διμηνιαίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου για το διάστημα που λειτουργεί η ειδική διαχείριση, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο που αφορά φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία.

Σύμφωνα την παράγραφο 4 της τροπολογίας:

Τροποποιούνται/συμπληρώνονται οι διατάξεις αναφορικά με τη «ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ» (ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε.), η οποία ευρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης δυνάμει του άρθρου 21 του ν. 4664/2020. Εν προκειμένω: Παρατείνεται η δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί στη σύναψη μηνιαίων ή διμηνιαίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου για το διάστημα που λειτουργεί η ειδική διαχείριση, μετά την καταγγελία των συμβάσεων Εργασίας και προς τον σκοπό της συνέχισης λειτουργίας της επιχείρησης και σε κάθε περίπτωση έως και έξι (6) μήνες, αντί έως και πέντε (5) που ισχύει σήμερα. Ορίζεται ότι το εν λόγω χρονικό διάστημα απασχόλησης δεν δύναται να θεμελιώσει την τροποποίηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Παρατείνεται επίσης μέχρι το οριζόμενο χρονικό διάστημα (ισχύει έως 31.12.2022) η κάλυψη των δαπανών από το Ελληνικό Δημόσιο (Ε.Δ.) που αφορούν 1) σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης των αποζημιώσεων καταγγελίας των συμβάσεων, Η) στη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, μηνιαίας ή διμηνιαίας διάρκειας για την υπό ειδική εκκαθάριση ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. Επίσης, εντάσσεται στην κατηγορία των καλυπτόμενων από το Ε.Δ. δαπανών για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα και η περίπτωση των αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη συγγενών των θανόντων σε εργατικά δυστυχήματα κατά τα έτη 2015 έως 2020, για το οριζόμενο ύψος, δυνάμει δικαστικής απόφασης ή συμβιβασμού.

Η παράταση της δυνατότητας του διαχειριστεί να συνάπτει συμβάσεις με τους εργαζόμενους ήταν αναγκαία έως ότου υπάρξει λύση όσον αφορά τα μεταλλεία, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ, στον διαγωνισμό για τα μεταλλεία δεν έχει ανακηρύξει προτιμητέο, γιατί περιμένει να αξιολογηθεί επιστολή – ένσταση της ΓΕΚ, η οποία ζητά να κηρυχθεί έκπτωτη η άλλη εταιρεία που έχει κάνει προσφορά, η ιρλανδική CMI.

Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά το εργοστάσιο στη Λάρυμνα, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακηρύξει προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- AD Holdings.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter