Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών-Ρύθμιση τμηματικής καταβολής

Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών-Ρύθμιση τμηματικής καταβολής

Συνεχίζει η Κυβέρνηση να διυλίζει τον κώνωπα και να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ύφεσης λόγω των lockdown με αναστολές.

Χθες κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία καταβολής οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία είχε αρχικά παραταθεί μέχρι την 30ή Απριλίου 2021 . Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «η εκ νέου παράταση της προθεσμίας καταβολής κρίνεται αναγκαία λόγω της συνέχισης των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της συνεπαγόμενης περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών».

48 δόσεις μετά τη λήξη της αναστολής

Μετά τη λήξη της νέας παράτασης, οι προαναφερθείσες ασφαλιστικές οφειλές μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και 48 μηνιαίων δόσεων με επιτόκιο 2,5%, ή 24 άτοκων μηνιαίων δόσεων. Και στις δυο περιπτώσεις, το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης είναι τα 50 ευρώ.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Κατ` εξαίρεση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ όπου υπάρχει αδυναμία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση καθορίζονται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης υπαγωγής. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα από τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter