Παρατάθηκε, προσωρινά, η άδεια λειτουργίας της τελευταίας κλινικής που κάνει αμβλώσεις στο Μιζούρι

Παρατάθηκε, προσωρινά, η άδεια λειτουργίας της τελευταίας κλινικής που κάνει αμβλώσεις στο Μιζούρι

Η τελευταία κλινική στο Μιζούρι που κάνει αμβλώσεις θα παραμείνει ανοιχτή, τουλάχιστον προσωρινά, έκρινε σήμερα ένας δικαστής του Σεντ Λούις, κατόπιν προσφυγής της οργάνωσης Planned Parenthood.

Η κλινική αυτή ανήκει στην Planned Parenthood και απειλούνταν με άμεσο κλείσιμο, μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της Πολιτείας να μην ανανεώσει την άδεια της με το σκεπτικό ότι δεν έχει συμμορφωθεί με τους διοικητικούς κανονισμούς.

Ο δικαστής Μάικλ Στέλτζερ εκτίμησε ότι η άδεια της κλινικής μπορεί να παραταθεί και μετά τα μεσάνυχτα απόψε και όρισε νέα δικάσιμο στις 4 Ιουνίου.

Εάν δεν είχε δοθεί η παράταση, το Μιζούρι θα γινόταν η πρώτη Πολιτεία μετά το 1973 όπου θα ήταν αδύνατο για μια γυναίκα να κάνει άμβλωση.

Εκτός από το Μιζούρι, πολλές συντηρητικές Πολιτείες, ιδίως στον νότο, έχουν ψηφίσει τους τελευταίους μήνες πολύ περιοριστικούς ή απαγορευτικούς νόμους για τις αμβλώσεις. Ο δεδηλωμένος στόχος των νομοθετών είναι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade του 1973 με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις μέχρι περίπου και την 24η εβδομάδα της κύησης.

“Σήμερα ήταν μια νίκη για τις γυναίκες του Μιζούρι, όμως αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει”, είπε η πρόεδρος της Planned Parenthood Λιάνα Γουέν.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας του Μιζούρι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν την απόφαση του δικαστή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter