Παρατείνεται η δυνατότητα αποσπάσεων και μετατάξεων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ

Παρατείνεται η δυνατότητα αποσπάσεων και μετατάξεων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ

Ανοίγει ξανά ο δρόμος για νέες αποσπάσεις, με δυνατότητα και μετατάξεων, στον δημόσιο τομέα, καθώς δεν θα μπει φρένο, όπως όριζε η νομοθεσία, τον Απρίλιο, αλλά θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τέλος του χρόνου.

Για μια ακόμα φορά παραμένει εν ενεργεία η διαδικασία αυτή, που, από την κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση και από την αξιωματική αντιπολίτευση , αφότου έχασε την κυβέρνηση, έχει πολλάκις κατηγορηθεί σαν δίαυλος, ενίοτε, για πελατειακές αντιπαροχές…

Καρκινοβατεί προσώρας η εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας , που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαδικασιών μετακινήσεων, έχουν δημιουργήσει «τρύπες» στη λειτουργία υπηρεσιών οι οποίες χρειάζονται εργαζομένους για κάλυψη θέσεων αιχμής.

Γι αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανάβει το πράσινο φως νομοθετικά, ώστε να παραταθεί για τους αποσπασμένους ο χρόνος παραμονής στην υπηρεσία υποδοχής μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για μετάταξη.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συντονισμένης και με κανόνες μετακίνηση εργαζομένων, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήμους και περιφέρειες. Η νέα ρύθμιση προβλέπει παράταση έως τις 31.12.2018, αντί για τις 15.4.2018, οπότε έληγε η διαδικασία, αναφορικά με προσωρινή απομάκρυνση από την υπηρεσία υπαλλήλου, σε άλλη (απόσπαση) αλλά και δυνατότητα μετακίνησής του -εφόσον έχει τα τυπικά προσόντα- ίδιου ή διαφορετικού κλάδου (μετάταξη).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter