Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι την 1η Μαρτίου – Αναστέλλει μόνο ο ΔΣΑ

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι την 1η Μαρτίου – Αναστέλλει μόνο ο ΔΣΑ

Την παράταση της αποχής των δικηγόρων  αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και αφορά σε αποχή των δικηγόρων από όλες τις ποινικές δίκες  μέχρι και την Παρασκευή 1.3.2024 καθώς επίσης και από «την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (Funds) μέχρι 31.3.2024».

Διαφοροποίηση υπήρξε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), ο οποίος προχωράει σε αναστολή των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία 22 έναντι 2.

«Το ΔΣ του ΔΣΑ εκτιμώντας την κατάσταση την οποία έχει επέλθει με τις άνω νομοθετικές τροπολογίες αλλά και την μακρόχρονη στοχευμένη κινητοποίηση του κλάδου για το συγκεκριμένο ζήτημα σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα που επικρατούν στη συγκεκριμένη συγκυρία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της στοχευμένης αποχής από τις ποινικές δίκες, συμπεριλαμβανομένων των δικών που αφορούν το άρθρο 187 ΠΚ, από την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter