Παρατείνεται το lockdown στη Νέα Ζηλανδία

Παρατείνεται το lockdown στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία παρέτεινε κατά τέσσερις ημέρες τους περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο και θα χαλαρώσει στη συνέχεια σε μικρό βαθμό τα μέτρα παρότι οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και η μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, θα παραμείνει σε καθεστώς λοκντάουν για μεγαλύτερο διάστημα.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν σχεδόν πλήρως απαλλαγμένη από τον ιό, με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό κρουσμάτων τον Φεβρουάριο, αλλά την περασμένη εβδομάδα αυτό άλλαξε έπειτα από το ξέσπασμα κρουσμάτων της παραλλαγής του κορονοϊού Δέλτα αναγκάζοντας την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν να κηρύξει εθνικό lockdown.

Το ξέσπασμα, από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί σχεδόν 350 άνθρωποι, πιθανόν να φθάνει στην κορύφωσή του, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα 70 νέα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα, όλα στο Όκλαντ, το επίκεντρο της επιδημίας.

Τα αυστηρά λοκντάουν που επέβαλε η Άρντερν και το κλείσιμο των διεθνών συνόρων τον Μάρτιο του 2020 βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση σήμερα αντιμετωπίζει επικρίσεις σχετικά με την αργοπορημένη εμβολιαστική εκστρατεία καθώς και αυξημένα κόστη σε μια χώρα που βασίζεται κατά πολύ στο εργατικό δυναμικό μεταξύ μεταναστών.

Μόλις το 21% περίπου από τα 5,1 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως–ο βραδύτερος ρυθμός μεταξύ των πλούσιων χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter