«Παράθυρο» στο Σύνταγμα… ανακάλυψε ο Βορίδης για να προωθήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Παράθυρο» στο Σύνταγμα… ανακάλυψε ο Βορίδης για να προωθήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια

Να προσπεράσει με αλχημείες τη συνταγματική απαγόρευση για ιδιωτικά πανεπιστήμια προσπαθεί ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Ετσι… ανακάλυψε το άρθρο 28 για τους κανόνες διεθνούς δικαίου και τους διεθνείς οργανισμούς!

Παίρνει δηλαδή, ένα άσχετο με την Παιδεία άρθρο του Συντάγματος και το χρησιμοποιεί ως «παράθυρο» για να περάσει μια αντισυνταγματική ρύθμιση.

«Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, είναι να ενεργοποιήσουμε τις διακρατικές συμφωνίες, οι οποίες στο πλαίσιο του άρθρου 28 του Συντάγματος μας επιτρέπουν να φέρουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, κάνοντας μια διακρατική συμφωνία με κάποια ευρωπαϊκή χώρα κατ’ αρχήν» είπε ο κ. Βορίδης.

Εξήγησε ότι γίνεται λόγος για ευρωπαϊκή χώρα γιατί «οι διακρατικές συμφωνίες θα γίνονται εις εκτέλεσιν της ευρωπαϊκής Συνθήκης». Υποστήριξε ότι αυτό έχει «υπερσυνταγματικό χαρακτήρα και μπορεί να κάμψει κάποιες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας προσπάθησε να εξειδικεύσει τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη είναι «φοβερή αγκύλωση» να μην έχει η χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια και πρέπει «ο αφόρητος παραλογισμός είναι κάτι που εξοργίζει το σύνολο της κοινωνίας, ελπίζω να τελειώσει με τη συνταγματική αναθεώρηση».

Όμως, επειδή «η συνταγματική αναθεώρηση θα πάρει αρκετά χρόνια», είπε ότι «μέχρι τότε θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα προκειμένου οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα να μην αναγκάζονται να ξενιτεύονται για να σπουδάσουν, αν θέλουν να πάνε σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter