«Παράθυρο» συμμετοχής στην επίγεια τηλεόραση για τις συνδρομητικές πλατφόρμες

Τροποποιήσεις των προϋποθέσεων κατοχής άδειας για παροχή υπηρεσιών περιεχομένου επίγειας τηλεόρασης και ραδιοφώνου φέρνει ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγοντας το πανηγύρι του ανταγωνισμού .

Η εν λόγω τροπολογία εντάσσεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση ότι «παραμένει ο κανόνας ότι ανώνυμη εταιρεία που κατέχει άδεια παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών δεν μπορεί να κατέχει και άδεια παροχής ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω επίγειων δικτύων ελεύθερης λήψης. Ωστόσο, τίθενται αυστηρές, πλην όμως, αναγκαίες και αναλογικές προϋποθέσεις, συμβατές με το άρθρο 65 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ, η συνδρομή των οποίων επιτρέπει τη συμμετοχή των εν λόγω εταιριών σε εταιρία που κατέχει άδεια σταθμού ελεύθερης λήψης».

Ουσιαστικά η εν λόγω ρύθμιση ανοίγει παράθυρο συμμετοχής των συνδρομητικών πλατφορμών στην επίγεια τηλεόραση, γεγονός που αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις στον τηλεοπτικό «χάρτη».