Παραβιάζονται δικαιώματα του ανθρώπου και το σύνταγμα

Παραβιάζονται δικαιώματα του ανθρώπου και το σύνταγμα

Κόλαφος για τις συντάξεις ο νέος νόμος για την επικουρική. Σκοπιμότητες, απάτη, αλλά και συνταγματικές παραβάσεις είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν.

Παραβάσεις ως προς το ύψος των παροχών, με ηλικιακές διακρίσεις που εισάγει, αλλά και ως προς τις εγγυήσεις που παρέχει, εφόσον το σύστημα παραμένει δημόσιο και υποχρεωτικό! Αποκαλύπτεται το μεγάλο ψέμα καθόσον οι νέες συντάξεις μειώνονται έως και 50%, αλλά και η σκοπιμότητα του νέου ταμείου, αφού και το ισχύον σύστημα κεφαλαιοποιητικό είναι!

Ο τρόπος που υπολογίζονται σήμερα οι επικουρικές είναι με βάση τον νόμο 4387/2016, βασίζεται σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα, μάλιστα με σταθερό επιτόκιο 1,3%, και ισχύει για την περίοδο από την 1.1.2015 και εφεξής! Είναι εμφανές ότι με τη σύσταση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και το σύνταγμα. Το δημόσιο το ίδιο, από εγγυητής του ασφαλιστικού συστήματος με την υποχρέωση να παρέχονται συντάξεις τουλάχιστον στο ύψος των καταβαλλόμενων εισφορών, μετατράπηκε σε απατεώνα!

Παρά την υποχρεωτικότητα της επικουρικής (τη διά νόμου καταβολή εισφορών), τα επιστρεφόμενα ποσά (δήθεν ως συντάξεις) αντιστοιχούν μόνο στο 30% των καταβαλλόμενων εισφορών! Επομένως, το ταμείο αυτό (ΤΕΚΑ) παρά τη νομοθέτησή του σίγουρα δεν έχει μέλλον. Η έννομη τάξη σύντομα θα πρέπει να αποκατασταθεί.

Ο Κώστας Νικολάου είναι συνταξιούχος τ. IKA-ETAM και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter