Παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στη ΓΓΑ, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού (Photo)

Παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στη ΓΓΑ, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού (Photo)

Ο_x000D_
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία_x000D_
Καραμεσίνη υπέγραψαν σήμερα το χρησιδάνειο δωρεάν παραχώρησης της χρήσης των_x000D_
αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στη ΓΓΑ.  

Από την συμφωνία προκύπτει ότι παραχωρείται για 99 χρόνια έκταση περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις, που έχουν κατασκευαστεί στο Ολυμπιακό χωριό και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του οικισμού για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εν συνεχεία της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης. Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού και την ΓΓΑ.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

«Με τη παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των οικιστών του Ολυμπιακού Χωριού, που ήταν η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι η ΓΓΑ είναι ο πιο αξιόπιστος φορέας, για να αναλάβει το κόστος της συντήρησης και επίσης την καλή λειτουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού κατά προτεραιότητα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να καταστούν ένας πόλος έλξης υπερτοπικός για τη νεολαία της περιοχής και των γύρω περιοχών», δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη, ενώ ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός ανέφερε: «Για τον ελληνικό αθλητισμό είναι μία ιστορική ημέρα διότι, μετά από 15 χρόνια, ένας εμβληματικός τόπος, που φτιάχτηκε με έξοδα και δαπάνες του ελληνικού λαού, παραχωρείται στο υπουργείο Αθλητισμού. Ένας χώρος, ο οποίος ήταν για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπαίνει πλέον σε έναν σχεδιασμό ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος έλξης για τον ελληνικό αθλητισμό, για τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και βέβαια για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λοιπόν, από σήμερα μπορεί να προγραμματίσει με συγκεκριμένα έργα τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου για τον ελληνικό αθλητισμό».

Φωτογραφίες: ΓΓΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter