Παρελθόν από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς (Photo)

Παρελθόν από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς (Photo)

Την προαναγγελία του έκανε πράξη ο Αριστείδης Φωκάς και ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων. Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στον Γιάννη Σαρίδη από τον οποίο θα εξαρτηθεί η διάλυση ή μη της Κ.Ο. του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

«Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου» σημειώνει σε Δελτίο Τύπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κοινοποιώντας την απόφασή του.

Διαβάστε ακόμα: Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιείται ο Φωκάς – Το ανακοίνωσε μέσω τηλεόρασης

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων» προσθέτει ο κ. Φωκάς που είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες όταν έδινε τον τόνο σε συλλαλητήριο φιλάθλων του ΠΑΟΚ που φώναζαν ρυθμικά υβριστικό σύνθημα κατά του Κοινοβουλίου.

Μετά την αποχώρηση αυτή, η Ένωση Κεντρώων αριθμεί πέντε βουλευτές, αριθμός που αντιστοιχεί στο όριο που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Γιάννης Σαρίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων, παρουσιαζόταν με το ένα πόδι εκτός κόμματος λόγω της ενόχλησής του από την απαράδεκτη συμπεριφορά του συναδέλφου του, Δ. Καβαδέλλα στη ΔΕΘ. Σε περίπτωση που ο κ. Σαρίδης αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, τότε η Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων διαλύεται, με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη να χάνει όλα τα κοινοβουλευτικά του προνόμια.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter