Παρελθόν από την Κίμκι ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Παρελθόν από την Κίμκι ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Πριν συμπληρώσει δύο σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Κίμκι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αποτελεί παρελθόν.

Η διοίκηση της ρωσικής ομάδας λόγω των αποτελεσμάτων κατά την εφετινή σεζόν επέλεξε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του «δίνοντας τη σκυτάλη» σ` έναν παλιό της γνώριμο, τον Ρίμας Κουρτινάιτις, με τον οποίον έχει κατακτήσει στο παρελθόν τρεις τίτλους! Ο Λιθουανός προπονητής υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κίμκι το καλοκαίρι του 2017, οδηγώντας την, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα πλέι οφ της Euroleage και φτάνοντας μέχρι τον τελικό της VTB League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη σεζόν 2017-18. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όμως, λόγω και των πολλών τραυματισμών βασικών παικτών, όπως αυτός του πρώτου σκόρερ της Euroleague πέρυσι, Αλεξέι Σβεντ, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα η Κίμκι στη EuroLeague. Συγκεκριμένα, στις 19 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί η Κίμκι έχει ρεκόρ 7-12 και βρίσκεται στη 13η θέση.

Η Κίμκι φρόντισε να αποχαιρετήσει τον Έλληνα προπονητή, με σχετική ανακοίνωση, πριν ενημερώσει επισήμως για τη σύναψη συνεργασίας με τον Ρίμας Κουρτινάιτις: «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την κοινή μας πορεία. Κάτω από την τεχνική καθοδήγησή του, η Κίμκι, την περασμένη σεζόν, είχε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της στη Euroleague φτάνοντας στα πλέι οφ. Εκτιμούμε τη συμβολή του Μπαρτζώκα στην ανάπτυξη του συλλόγου. Δυστυχώς, αυτή τη σεζόν τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες της διοίκησης, των χορηγών και των οπαδών. Κατανοούμε ξεκάθαρα ότι τα προβλήματα εντός της ομάδας δεν περιορίζονται στο ρόλο και τις ενέργειες του προπονητή. Όμως, για να μην αφήσουμε την κατάσταση εκτός ελέγχου και να δώσουμε νέα πνοή στην ομάδα, πήραμε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Εύχομαι στον Γιώργο Μπαρτζώκας να συνεχίσει με επιτυχίες το ταξίδι της ζωής του.»

Ως δύσκολη απόφαση χαρακτήρισε την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία η διοίκηση της Κίμκι, μεσούσης της σεζόν. Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Μόσχας αναφέρεται: «Η απόφαση για αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν, όταν διεξάγονται παιχνίδια μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες, είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, η κατάσταση στην ομάδα απαιτούσε μια αλλαγή. Ο Ρίμας Κουρτιναίτις είναι ο μόνος έμπειρος και υψηλού επιπέδου προπονητής που δεν χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην ομάδα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά το σύλλογο από μέσα. Οι πιο φωτεινές και νικηφόρες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου μας συνδέονται με το όνομα του Κουρτιναίτις. Κατά τα τελευταία χρόνια διατηρήσαμε συνεχή φιλική επαφή με τον προπονητή. Είμαι βέβαιος ότι με την άφιξη του Κουρτινάιτις θα είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter