Παρέλυσε η κεντρική Ευρώπη από τον χιονιά: Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μόναχο – Χάος στις μετακινήσεις (Photos -Video)

Παρέλυσε η κεντρική Ευρώπη από τον χιονιά: Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μόναχο – Χάος στις μετακινήσεις (Photos -Video)

Τα «δόντια» του δείχνει ο Χειμώνας στην Ευρώπη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν παραλύσει την κεντρική Ευρώπη, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στη νότια Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία. Προβλήματα εντοπίζονται και σε αερολιμένες στην ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους και εκείνος στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, όπου ανακοίνωσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μολδαβία. Πάνω από 15.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στην Τσεχία.

«Κοιμάστε στις καρέκλες»

Την ίδια ώρα, περίπου 150 Έλληνες, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου για 4η ημέρα, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα στη νότια Γερμανία.

Μάλιστα, ένας εκ των εγκλωβισμένων Ελλήνων στο αεροδρόμιο του Μονάχου καταγγέλλει «την απαράδεκτη συμπεριφορά των Γερμανών».  Όπως τόνισε «Είμαστε από την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες. Είμαστε διάσπαρτοι 150 Έλληνες στα δύο terminal. Μας έδωσαν 15 ευρώ voucher το Σάββατο για να φάμε. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των Γερμανών, πάμε να τους μιλήσουμε και μας γυρνάνε την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

 

Μισό μέτρο χιόνι στη δυτική Αυστρία

Στην Αυστρία και στην Ελβετία οι χιονοπτώσεις ώθησαν τις Αρχές να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Ειδικά στη δυτική Αυστρία οι επαρχίες του Τιρόλου και του Φόραλμπεργκ αύξησαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον συναγερμό, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε το μισό μέτρο κατά περιοχές, ενώ η αυστριακή σιδηροδρομική εταιρεία OeBB ανακοίνωσε τη ματαίωση πολλών δρομολογίων λόγω της κακοκαιρίας.

Μπλακ-άουτ στην Τσεχία

Στην Τσεχία έκλεισαν επί ώρες αυτοκινητόδρομοι και δρόμοι λόγω της χιονόπτωσης, με τρένα και δημόσια μέσα μεταφοράς να ακυρώνουν δρομολόγια, ενώ πάνω από 15.000 νοικοκυριά επηρεάστηκαν από μπλακ-άουτ.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πράγα

Ο αυτοκινητόδρομος D1, που συνδέει την πρωτεύουσα Πράγα με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μπρνο, έκλεισε επί ώρες μετά από ατύχημα που προκάλεσε μποτιλιάρισμα 20 χιλιομέτρων. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε και σε άλλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, όπως και στον D5, που συνδέει την Πράγα με τη Γερμανία.

Τρένα υψηλής ταχύτητας και άλλοι συρμοί τράβηξαν λόγω της κακοκαιρίας χειρόφρενο στο νότιο τμήμα της Τσεχίας.

Χιονοθύελλες και κακοκαιρία και στη νότια Πολωνία

Χιονοθύελλες και κακοκαιρία έπληξαν και τη νότια Πολωνία, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς σε δρόμους στην Κρακοβία και στο Βρότσλαβ.

Η σφοδρή κακοκαιρία σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, ενώ χιλιάδες πόλεις και χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά το πρώτο δριμύ κύμα βαρυχειμωνιάς της φετινής σεζόν.

4 νεκροί στη Μολδαβία

Στη Μολδαβία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -οι σοροί δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι-, ενώ στην Ουκρανία η κακοκαιρία άφησε δέκα νεκρούς στις περιοχές της Οδησσού, της Μικολάιβ, του Χάρκοβο και του Κιέβου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter