Παρέμβαση Εισαγγελέα για δύο περιστατικά ξυλοδαρμού στην ΑΣΟΕΕ – Χτύπησαν διοικητική υπάλληλο

Παρέμβαση Εισαγγελέα για δύο περιστατικά ξυλοδαρμού στην ΑΣΟΕΕ – Χτύπησαν διοικητική υπάλληλο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της, η Εισαγγελία θα διενεργήσει έρευνα με σκοπό την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών και τον εντοπισμό τους, μετά τον ξυλοδαρμό εντός του Πανεπιστημίου ατόμου με ειδικές ανάγκες και τον τραυματισμό άλλου ατόμου την ώρα που αποχωρούσε από το αναγνωστήριο, το οποίο δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών. Μάλιστα όταν μία διοικητική υπάλληλος επιχείρησε να αποτρέψει την επίθεση, δέχθηκε και η ίδια βίαιη ενέργεια.

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση για τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια γεγονότα που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter