Παρέμβαση εισαγγελέα για την αφίσα που χαρακτηρίζει φασίστα τον Άγγελο Συρίγο

Παρέμβαση εισαγγελέα για την αφίσα που χαρακτηρίζει φασίστα τον Άγγελο Συρίγο

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για τις αφίσες με τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου, που έχουν τοιχοκολληθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας με σύνθημα «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη του ενός από τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό του καθηγητή έξω από το Πάντειο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στον καθηγητή είχε επιτεθεί μια ομάδα νεαρών επειδή νωρίτερα ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει άλλη ομάδα που κολλούσε αφίσες στον τοίχο του Ιδρύματος.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου για τις 19 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα αρχικά το δικαστήριο είχε αναβάλει σε πιο μακρινή δικάσιμο, αλλά άλλαξε την ημερομηνία μετά από αίτημα του κ. Συρίγου που ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας επικαλούμενος “ενεργή απειλή” εναντίον του καθώς, όπως είπε «κυκλοφορεί αφίσα που με στοχοποιεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter