Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον συνωμοσιολόγο ιερέα στη Θεσσαλονίκη (Video)

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον συνωμοσιολόγο ιερέα στη Θεσσαλονίκη (Video)

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι ισχυρισμοί ενός ιερέα αναφορικά με τον κορονοϊό σε κήρυγμα που απηύθυνε την περασμένη Κυριακή από τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και το περιεχόμενό του αναμεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ηλία Δαγκλή, να παραγγείλει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις, αφενός για τους ισχυρισμούς του ιερέα ότι συγγενείς θανόντων «δωροδοκήθηκαν για να δηλώσουν τους συγγενείς τους ότι πέθαναν από κορονοϊό για να αυξηθεί ο αριθμός (των κρουσμάτων από τον ιό)» και αφετέρου για τις αναφορές του στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας αλλά και των μέτρων προστασίας (ειδικά αυτών που συνδέονται με τη λειτουργία των ιερών ναών), καθώς ο ίδιος φαίνεται να αμφισβητεί όσα συμβαίνουν και αφορούν την πανδημία.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής έρευνας, ο ιερωμένος -που στο κήρυγμά του αποκάλεσε τον κορονοϊό «διαβολοϊό» δηλώνοντας ότι είναι γιατρός- θα κληθεί να κατονομάσει πρόσωπα για τις συγκεκριμένες μαρτυρίες. Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που ερευνάται εάν έχουν τελεστεί είναι αυτά της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης, της συνέργειας σε δωροδοκία, όπως επίσης η πράξη της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως προβλέπεται από το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για όσους προκαλούν δημόσια σε ανυπακοή εφαρμογής των νόμων. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια αστυνομική Αρχή.

https://www.youtube.com/watch?v=JM-xMA2q5_Q

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter