Παρέμβαση για την «ανεξέλεγκτη δράση» των εισπρακτικών εταιριών ζητούν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης ώστε «να σταματήσει η καταχρηστική και ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών ώστε να παύσουν οριστικά και αμετάκλητα οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι ψυχολογικές πιέσεις προς τους οφειλέτες» ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους «σύμφωνα με την υπ.αριθ. 3428/2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών,οι εισπρακτικές εταιρείες παρανόμως τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία, και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα. Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη, όπως επιδικάστηκε βάσει της υπ` αριθ. 273/2016 απόφασης Ειρηνοδικείου Αθηνών στα 5.870 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.