«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Video + Photos)

«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Video + Photos)

«Παρέμβαση» αλληλεγγύης – με σπρέι και τρικάκια – προς τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους «και τον θαυμασμό» προς ένα κομμάτι της ισαηλινής κοινωνίας που αντιστέκεται στην «στην εθνικοθρησκευτική λαίλαπα και αγωνίζεται για το δίκαιο και την ειρήνη», έκαναn σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα, όπως αναφέρουν.

Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα πήγαν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην οδό Μασσαλίας 15, όπου έγραψαν συνθήματα, «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ενώ πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν – όπως αναφέρουν μπαίνοντας στην Νομική Σχολή. 

Όπως γράφουν στη σχετική ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα indymedia:

Λίγες μέρες πριν ήρθε στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Ακολούθησαν βραβεύσεις από μέρους του Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών κλπ, για την προσφορά τους στις

Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή που γίνονταν αυτά τα ανούσια καθεστωτικά τελετουργικά στην Αθήνα, στην Ραμάλα, στην Παλαιστίνη, ένας 16χρονος έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που πέταγε πέτρες στον κατοχικό στρατό. Ο 16χρονο�









Όλο το κείμενό τους, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα indymedia:

Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίζουμε να κάνουμε όσα μπορούμε για να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας σε ένα κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας που αντιστέκεται στην εθνικοθρησκευτική λαίλαπα και αγωνίζεται για το δίκαιο και την ειρήνη. Θα συνεχίσουμε να “ενοχλούμε” τους υπεύθυνους γιαυτή την εθνοκάθαρση. Δεν περιμένουμε να πετύχουμε πολλά, δεν μπορούμε όμως και να καθόμαστε άπραγοι σε τέτοια αχρειότητα. Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας και η καθεμία πρέπει να απαντήσει και για το Παλαιστινιακό: πως μπορείς να παριστάνεις ότι δεν βλέπεις τι γίνεται; Για αυτούς τους λόγους πραγματοποιήσαμε σήμερα δύο παρεμβάσεις με σπρέυ και τρικάκια. Η πρώτη στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στο Κολωνάκι και η δεύτερη στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στη Μεσογείων.

Λίγες μέρες πριν ήρθε στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Ακολούθησαν βραβεύσεις απο μέρους του Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών κλπ, για την προσφορά τους στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή που γίνονταν αυτά τα ανούσια καθεστωτικά τελετουργικά στην Αθήνα, στην Ραμάλα, στην Παλαιστίνη, ένας 16χρονος έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που πέταγε πέτρες στον κατοχικό στρατό. Ο 16χρονος είναι ο 18ος δολοφονημένος παλαιστίνιος εν ώρα διαδηλώσεων τις τελευταίες 25 μέρες, σχεδόν ένας την ημέρα.

Για αυτούς τους λόγους σήμερα

Για το Παλαιστινιακό έχουν μιλήσει πολλοί, και εμείς μέσα σε αυτούς.

Δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα: στην Παλαιστίνη διεξάγεται μια εθνοκάθαρση σε αργή κίνηση. Μια εθνοκάθαρση σχεδιασμένη και αμείλικτη. Χρόνο με τον χρόνο οι Παλαιστίνιοι διώχνονται από όλο και περισσότερα κομμάτια της γης τους. Χρόνο με τον χρόνο το Ισραήλ δημιουργεί νέους οικισμούς και αντικαθιστά τον παλαιστινιακό πληθυσμό με δικούς του.

Πρόκειται για ένα έγκλημα, με παγκόσμιες διαστάσεις και το Ισραηλινό κράτος, νομιμοποιημένα και ανοιχτά, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να το ολοκληρώσει. Δολοφονίες, μαζικές φυλακίσεις, βομβαρδισμούς, ανατινάξεις σπιτιών, φτώχεια, κόψιμο του νερού και του ηλεκτρικού, κοινωνική περιθωριοποίηση, ρατσιστικούς νόμους. Ήδη από την ίδρυσή του έχει κατορθώσει να προχωρήσει σημαντικά αυτή την εθνοκάθαρση, μεγάλο μέρος των Παλαιστινίων ζουν σε στρατόπεδα σε άλλες γειτονικές χώρες ή έχουν φύγει πρόσφυγες στην Δύση.

Το γιατί μπορεί το κράτος του Ισραήλ να κάνει τόσο άνετα μια εθνοκάθαρση, κάτι που αν το έκανε άλλη άρχουσα τάξη στον κόσμο πιθανότατα θα είχε καταλήξει καταδικασμένη στο διεθνές ποινικό δικαστήριο έχει ένα όνομα: Δυτικός κόσμος ή για να μην πολυλογούμε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι οι ΗΠΑ που τόσο με την ενεργό πολιτικοστρατιωτική στήριξη στο Ισραηλινό κράτος όσο και με το κουμάντο τους στους διεθνείς οργανισμούς έχει προνομιακά επιτρέψει στο Ισραηλινό κράτος να ξεφορτωθεί με κάθε μέσο έναν λαό για να ικανοποιήσει τους κυρίαρχους εθνικοθρησκευτικούς του μύθους που θέλουν να επαναφέρουν το status τριών χιλιετιών πίσω στη Μέση Ανατολή. Δεν είναι βέβαια η Ισραηλινή άρχουσα τάξη ή μόνη στον κόσμο που θέλει να γυρίσει το ρολόι του κόσμου μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω, συμβαίνει κι αλλού, συμβαίνει και στην Ελλάδα η Ισραηλινή άρχουσα τάξη όμως δείχνει να το καταφέρνει με την βοήθεια των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια οι ΗΠΑ είναι ισότιμοι συνυπεύθυνοι με το Ισραηλινό κράτος για το όσα τραβάει ο Παλαιστινιακός λαός. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον Τράμπ ώς πρωτεύουσας του Ισραήλ καθώς και το πακέτο δισεκατομμυρίων σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που εγκρίθηκε πρόσφατα δεν είναι τίποτα από άλλο από ομαλή συνέχεια δεκαετιών Αμερικανικής πολιτικής επιβράβευσης του περιφερειακού της μαντρόσκυλου για τις υπηρεσίες του.

Δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε σοβαρά με τις ανοησίες για κίνδυνο του Ισραήλ από τους Παλαιστινίους. Τι σύγκριση να υπάρξει ανάμεσα σε διαδηλωτές που πετροβολούν και σε πάνοπλο στρατό; Ποιά η σύγκριση ανάμεσα σε μια χούφτα ρουκέτες κατασκευασμένες σε γκαράζ και μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς; Τι επιρροή να έχει στις κυρίαρχες πολιτικές κρατών και τον καθεστωτικό λόγο ο κόσμος του αγώνα που στηρίζει τους Παλαιστίνιους σε σχέση με τα πανίσχυρα ισραηλινά λόμπυ;

Δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε σοβαρά με την προπαγάνδα περί αστικών δικαιωμάτων και φιλελευθερισμού στο Ισραήλ σε αντίθεση με “θρησκόληπτους Παλαιστίνιους” από την ώρα που οι δεύτεροι είναι κάτω από την μπότα του κράτους των πρώτων.

Θα γελάσουμε με τις κατηγορίες περί “αντισημιτισμού” γιατί είναι ντροπή να κεφαλαιοποιούνται οι αγώνες και οι θυσίες του εβραϊκού λαού για να δικαιολογηθούν εθνοκαθάρσεις και είναι επίσης ντροπή να κατηγορούν για αντισημιτισμό εμάς τους αναρχικούς που δεκαετίες τώρα χτυπιόμαστε βίαια με τους ιδεολογικούς φορείς τους αντισημιτισμού, αυτούς με τους οποίους πολλοί κατήγοροί μας συναγελάζονται.

Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίζουμε να κάνουμε όσα μπορούμε για να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας σε ένα κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας που αντιστέκεται στην εθνικοθρησκευτική λαίλαπα και αγωνίζεται για το δίκαιο και την ειρήνη.

Θα συνεχίσουμε να “ενοχλούμε” τους υπεύθυνους γιαυτή την εθνοκάθαρση. Δεν περιμένουμε να πετύχουμε πολλά, δεν μπορούμε όμως και να καθόμαστε άπραγοι σε τέτοια αχρειότητα. Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας και η καθεμία πρέπει να απαντήσει και για το Παλαιστινιακό: πως μπορείς να παριστάνεις ότι δεν βλέπεις τι γίνεται;

Για αυτούς τους λόγους πραγματοποιήσαμε σήμερα δύο παρεμβάσεις με σπρέυ και τρικάκια. Η πρώτη στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στο Κολωνάκι και η δεύτερη στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στη Μεσογείων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter