Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Πεύκης-Λυκόβρυσης

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Πεύκης-Λυκόβρυσης

Παρέμβαση στον Δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ζητώντας «την άμεση επαναπρόσληψη 5 απολυμένων καθώς και την καταβολή των μη καταβληθεισών δεδουλευμένων αποδοχών στους 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα του δήμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος έχει παγώσει εδώ και δύο μήνες τους μισθούς τους, «καθώς αρνείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 300€ τον μήνα, ενώ παράλληλα έχει διακόψει τις συμβάσεις 5 εργαζομένων στον ίδιο τομέα απασχόλησης. Ουσιαστικά, πετάει αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους στο δρόμο στη μέση μιας φονικής πανδημίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απολυμένοι/ες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να βγουν ταμείο ανεργίας».

Παράλληλα η αναρχική συλλογικότητα χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ανεύθυνο τον δήμαρχο γιατί αφήνει «τα σχολεία της περιοχής με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης που ακούει στο όνομα Σταύρος Μονεμβασιώτης, εκφοβίζει όποιον συνεχίζει να διεκδικεί δεδουλευμένα, προκειμένου το θέμα να μην πάρει προεκτάσεις. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του δήμου ζουν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας».

Στον αντίποδα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταδίκασε το γεγονός και εξέφρασε τη στήριξη της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Και ενώ κανείς θα περίμενε πως εν έτει 2020 μ.Χ. το να διεκδικεί κάποιος τα εργασιακά του δικαιώματα θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εδώ για να μας ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν υπενθυμίζοντας πως ένας δεύτερος Μεσαίωνας είναι προ των πυλών. Αν και το δίπολο ‘αφέντης-σκλάβος’ μπορεί να παίρνει διαφορετικές ιδιότητες και διαστάσεις ανά ιστορικές περιόδους, τόσο η δυναμική του όσο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά παραμένουν διαχρονικά και αναλλοίωτα. Οι αφέντες πλέον αποκτηνώνονται πλήρως, καθώς νιώθουν άτρωτοι έχοντας για μία ακόμα φορά υψωμένο το μαστίγιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πεύκης-Λυκόβρυσης έχει παγώσει εδώ και δύο μήνες τους μισθούς 23 εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων της περιοχής καθώς αρνείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 300€ τον μήνα, ενώ παράλληλα έχει διακόψει τις συμβάσεις 5 εργαζομένων στον ίδιο τομέα απασχόλησης. Ουσιαστικά, πετάει αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους στο δρόμο στη μέση μιας φονικής πανδημίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απολυμένοι/ες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να βγουν ταμείο ανεργίας.

Βασικός υπεύθυνος για αυτό είναι ο δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης Αναστάσιος Μαυρίδης ο οποίος σαν γνήσιος πολιτικός κηφήνας δε διστάζει να κάνει το αδιανόητο. Να παγώνει μισθούς και να απολύει, εν καιρώ πανδημίας, εργαζόμενους/ες στον τομέα της καθαριότητας. Είναι τόσο επικίνδυνος όσο και ανεύθυνος καθώς την ίδια στιγμή αφήνει τα σχολεία της περιοχής με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης που ακούει στο όνομα Σταύρος Μονεμβασιώτης, εκφοβίζει όποιον συνεχίζει να διεκδικεί δεδουλευμένα, προκειμένου το θέμα να μην πάρει προεκτάσεις. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του δήμου ζουν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας.

Με την παρέμβασή μας στο δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης απαιτήσαμε την άμεση επαναπρόσληψη των 5 απολυμένων καθώς και την καταβολή των μη καταβληθεισών δεδουλευμένων αποδοχών στους 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα του δήμου. Τέλος, υπενθυμίσαμε στους υπεύθυνους την τεράστια πολιτική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, όσον αφορά την υγειονομική φροντίδα των κατοίκων του δήμου τον οποίο διοικούν.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Ρουβίκωνας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter