Παρέμβαση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού Βεστάγκερ για το «ξήλωμα» της Επιτροπης;

Παρέμβαση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού Βεστάγκερ για το «ξήλωμα» της Επιτροπης;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ότι η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ επικοινώνησε με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της περίφημης διάταξης, με βάση την οποία απομακρύνεται η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου και πολλά στελέχη της.

Συγκεκριμένα από το βήμα της Βουλής ρώτησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εάν η κυρία Βεστάγκερ τον κάλεσε τηλεφωνικά τον ίδιο ή κάποιον άλλο υπουργό της κυβέρνησης (προφανώς εννοούσε τον κ. Γεωργιάδη, αρμόδιο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο). Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο, αρνήθηκε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση. Τότε ο κ. Τσίπρας επέμενε ζητώντας του να το δει λίγο καλύτερα γιατί οι δικές του πληροφορίες είναι διαφορετικές.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας απαντώντας στα σχετικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το πώς το γνωρίζει, επεσήμανε ότι μετά από 4,5 χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας έχουν πλέον τη γνώση και τις γνωριμίες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνέχεια βέβαια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε τελικά ότι υπήρξε επικοινωνία από την Επίτροπο Ανταγωνισμού αλλά ακόμα δεν της έχει μιλήσει. Όπως είπε θα της εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η ρύθμιση που φέρνει η Κυβέρνηση είναι σύννομη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Στην δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη όταν επικοινωνήσει με την Μαργκρέτε Βεστάγκερνα μην ξεχάσει να της επισημάνει την προσωπική σχέση της οικογένειάς του με τον κ. Μαρινάκη και το ζήτημα με τα ασφαλιστικά μέτρα στην ΑΡΓΟΣ (του κ. Μαρινάκη), θέμα που επεσήμανε ο κ. Πικραμμένος ως «προβληματικό» και για το οποίο έχει αντίρρηση η ΝΔ για το πώς έγινε και για το τι έπρεπε να γίνει.

Η παρέμβαση της κ. Βεστάγκερ είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς δεν θα παρενέβαινε για το ζήτημα εάν δεν υπήρχε η υποψία παράβασης του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως ήδη επισημάνθηκε και από την επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter