Παρέμβαση του Έκτορα Κουφοντίνα: «Η κυβέρνηση ουσιαστικά μας λέει ότι το κράτος δικαίου είναι τρομοκρατία»

Παρέμβαση του Έκτορα Κουφοντίνα: «Η κυβέρνηση ουσιαστικά μας λέει ότι το κράτος δικαίου είναι τρομοκρατία»

Παρέμβαση πραγματοποιεί ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για μεταφορά του πατέρα του στις φυλακές Κορυδαλλού, παρά τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

«”Σοκ” προκαλεί το αίτημα για ισονομία. Αν όποιος διαφωνεί με το νόμο εξαιρείται από αυτόν τότε να εξαιρεθούμε από όλους τους νόμους. Από τη στιγμή όμως που οι νόμοι ισχύουν και για εμάς, τότε θα πρέπει να ισχύουν όλοι οι νόμοι και για εμάς. Και οι νόμοι που μας βάζουν στην φυλακή, και οι νόμοι που μας βγάζουν από αυτή. Και οι νόμοι που μας προστατεύουν όσο είμαστε μέσα σε αυτή», τονίζει ο Έκτορας Κουφοντίνας σε δήλωσή του.

Δείτε επίσης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Δ. Κουφοντίνας – Παίζουν με τη ζωή του

Και εξηγεί: «Όταν λέμε ότι: «Σε ένα κράτος δικαίου υπάρχουνε νόμοι», και η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι αυτό αποτελεί «στήριξη της τρομοκρατίας», τότε η κυβέρνηση ουσιαστικά μας λέει ότι το κράτος δικαίου είναι τρομοκρατία. Ο διάδοχος πρωθυπουργός δεν μπορεί να καταπιεί το γεγονός ότι κυβερνά έναν τόπο με νόμους, και ωρύεται καθώς απαιτεί με πατρογονική φυσικότητα ότι θέλει να γίνει το δικό του».

Εν συνεχεία αναφέρετε στις παρεμβάσεις καλλιτεχνών, διανοούμενων και ανθρώπων του πνεύματος: «Το δίκαιο, λογικό και θεμελιώδες από την Αναγέννηση και μετά αίτημα για ισονομία το κατανοούν και το υποστηρίζουν καλλιτέχνες και διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, νομικοί, πολιτικά κόμματα, και χιλιάδες δημοκρατικοί άνθρωποι».

«Αυτή εδώ τη στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος συνεχίζει να μετρά πόσες μέρες απεργίας πείνας χρειάστηκαν, καθώς αυξάνονται, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και το αυτονόητο

14η μέρα Απεργίας Πείνας», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter