Παρέμβαση του ΟΑΣΕ με αφορμή τη σύλληψη των δημοσιογράφων του Documento στη Μολδαβία

Παρέμβαση του ΟΑΣΕ με αφορμή τη σύλληψη των δημοσιογράφων του Documento στη Μολδαβία

Έκκληση προς τις αρχές της Μολδαβίας να διευκολύνουν τα ταξίδια ξένων δημοσιογράφων από μια χώρα του ΟΑΣΕ σε άλλη, απηύθυνε με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος για την Ελευθερία του Τύπου του «Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη», Χάρλεμ Ντεζίρ. 

Αφορμή για την ανάρτηση, κατέστη η άρνηση εισόδου στη Μολδαβία σε δύο δημοσιογράφους του Documento, την 13η Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Συνέλαβαν δημοσιογράφους του Documento στη Μολδαβία

Οι Άγγελος Προβολισιάνος και Βαγγέλης Τριάντης, μόλις έφθασαν στο Κισινάου της Μολδαβίας τέθηκαν υπό κράτηση από τις αρχές του αεροδρομίου σε ειδικό γραφείο. Οι δύο δημοσιογράφοι, στις ερωτήσεις των αρχών δήλωσαν την ιδιότητά τους και ότι ταξίδεψαν στο πλαίσιο μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι τους είπαν ότι έπρεπε να έχουν ειδική διαπίστευση και έτσι τους κράτησαν για περίπου μισή ώρα. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του Έλληνα Πρέσβη στο Κίεβο και του Προξένου στη Μολδαβία.

Το γεγονός καταγράφηκε από τα μέσα της χώρας και μάλιστα η ιστοσελίδα Ερευνητικής Δημοσιογραφίας ενάντια στη Διαφθορά Anticoruptie.md, έχει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα. Μάλιστα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μαζί με το HOT DOC είχαν αποκαλύψει την υπόθεση παιδεραστίας για την οποία καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης.

Η ανάρτηση του κ. Harlem Desir στον επίσημο λογαριασμό του Γραφείου του Εκπροσώπου για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ: << Following reported refusal of entry to two Greek journalists to #Moldova on 13 March. I again call on #Moldova authorities to facilitate travel of foreign journalists from one #OSCE country to another.>>

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter