Καταγγέλουν "αιφνιδιασμό"

Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος για τις επιστροφές

Καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για την «αιφνιδιαστική» όπως αναφέρει, απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά τον συμψηφισμό των οφειλών του φορέα, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής, «χωρίς ωστόσο, ο φορέας να έχει προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του».

Αναφέρει ότι τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους γιατρούς, «για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος. 

Οφείλει λοιπόν, πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων και αφού αποπληρωθούν πλήρως τα ληξιπρόθεσμα, να ξεκινήσει η καταβολή 120 δόσεων, όπως ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου».

Ο ΙΣΑ θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, ότι οι γιατροί καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό του clawback για τα έτη 2013-2015, με υποκοστολογημένο τιμοκατάλογο κατά 70%, το οποίο εφαρμόζεται από το 2016. Επιπρόσθετα, η προθεσμία των τριών ημερών που έδωσε ο φορέας είναι ασφυκτική, ειδικά για τα μικρά εργαστήρια και πολυϊατρεία, ενώ καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων που αναρτήθηκαν πρακτικά αδύνατη».

Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς, όπως αναφέρει, «αυτή η απόφαση οδηγεί αυτονόητα στον αφανισμό των γιατρών, καθότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.