Βουλή – Δώρα στους καναλάρχες: Ο Τσίπρας πήρε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν από την Βουλή (Video)

Λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει «δώρα» για τους καναλάρχες και απελευθερώνει τους μισθούς για τους εκλεκτούς του Μαξίμου σε ΕΡΤ και ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν από την Ολομέλεια, κλιμακώνοντας την αντίδραση έναντι των αντικοινοβουλευτικών πρακτικών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του, κατήγγειλε την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για το γεγονός πως «έχει παραλύσει η κρατική μηχανή, σχεδόν η μισή Αττική βρέθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης χωρίς ρεύμα, πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα νερό και θέρμανση».

Όπως είπε, την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά δίνεται η αίσθηση, «πως το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση έχει μόνη έγνοια μην τυχόν και δεν προλάβει τις αυξήσεις στη διοίκηση της ΕΡΤ και να νομοθετήσει το νέο δώρο στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών».

«Και ο τελευταίος πολίτης έχει κατανοήσει πλήρως το σχέδιο του Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος, αλλά επιτελική προπαγάνδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στην επικοινωνιακή διαχείριση της κακοκαιρίας από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Τα γαλάζια ΜΜΕ – Αιχμές για την Εθνική Οδό

«Όταν έκλεινε 15 λεπτά η Εθνικής Οδός, έλεγαν πως δεν υπάρχει κράτος. Κα τώρα που κλείνει για πάνω από 24 ώρες λένε ότι ήταν ευφυής κίνηση. Κάθε χρόνο που είχαμε χιονιά όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν δρόμοι, να μην μείνουν άνθρωποι αβοήθητοι και να μην κλείσει η ΕΟ Αθηνών Λαμίας για να μην κοπεί η χώρα στα δύο. Εσείς την κλείσατε μόνοι σας την ΕΟ με απόφαση Χρυσοχοΐδη. Τι ευφυής σύλληψη!» είπε σε ειρωνικό τόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Άφησε δε αιχμές πως «ενδέχεται αυτό να το κάνατε για να μην εφαρμόσατε το νόμο που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε. Το Φεβρουάριο του 2020 ψηφίσατε νόμο που έλεγε ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο, υπήρχε η δυνατότητα μετά από σχετικό πόρισμα να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από 5.000 έως 1 εκατ. ευρώ». Αντέτεινε δε πως με την απόφαση Χρυσοχοΐδη μπορεί ο παραχωρησιούχος να διεκδικήσει και αποζημιώσεις.

«Σας λιβανίζουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που τότε σπάγαν τα μικρόφωνα και την ίδια στιγμή πάνω από 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άνθρωποι με νοσήματα που είχαν την ανάγκη οξυγόνου αποκλεισμένοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα συνεργεία σπίτια τους» προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα χρυσοπληρωμένα golden boys

«Τι μας είπε ο κ Μητσοτάκης αφού ήπιε χαρούμενος τον καφέ του; Μας συνέστησε να μείνουμε σπίτι, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις και να κάνουμε υπομονή, Τι άσκοπες μετακινήσεις όταν είμαστε σε lockdown, μετακινούμαστε με SMS και μα τα σχολεία κλειστά; Τι υπομονή να κάνει κάποιος όταν δεν έχει θέρμανση και νερό;» είπε δηκτικά.

«Ενάμισι χρόνο κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι ένα σαράβαλο που το διοικούν golden boys χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένο» είπε σε έντονο τόνο. Μιλώντας για τον ΔΕΔΔΗΕ είπε πως «συνεργεία δεν πήρατε, τεχνικούς δεν προσλάβατε αλλά φέρατε golden boys για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης».

Υπενθύμισε πως ενώ η ανώτερη αμοιβή των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ «ήταν 4.650 -υψηλή αμοιβή- ήρθατε εσείς και φτιάξατε τις αμοιβές γενικών διευθυντών να φτάνουν τις 100 χιλιάδες ευρώ +50% μπόνους και των διευθυντών 70 χιλ. ευρώ +30% μπόνους, Δημιουργήσατε 11 νέες θέσεις για golden boys της αρεσκείας σας, ημετέρους, δύο νέες γενιές διευθύνσεις, πέντε νέες διευθύνσεις, δύο θέσεις διευθυντών επικουρίας, που επικουρούν και από κάτω δεν υπάρχει τίποτα, ενώ αναβαθμίσατε δύο κλιμάκια σε διευθύνσεις».

«Έχετε φέρει 11 διευθυντές και από κάτω δεν υπάρχουν συνεργεία. Και ο κόσμος την πληρώνει. Ξεπαγιάζουν, τρώνε υποσχέσεις και επιτελικό κράτος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Τα ίδια κάνετε και στην ΕΡΤ

«Το ίδιο που κάνατε στο ΔΕΔΔΗΕ κάνετε και στην ΕΡΤ. Υπερτριπλασιάζετε τις αμοιβές διοίκησης και όσων έχουν θέσεις ευθύνης. Και μάλιστα τις αποφάσεις θα τις παίρνει το Δ.Σ. δηλαδή αυτοί θα αποφασίζουν να αυξάνουν τις αμοιβές στον εαυτό τους» συμπλήρωσε.

Γνωστοποίησε πως με το νόμο που θα ψηφίσει η Βουλή, πως τα στελέχη της ΕΡT θα παίρνουν μισθό γενικού γραμματέα, έως 4.650 ευρώ δηλαδή, ενώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, «ο κολλητός σας, ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του γραφείου σας» (και ο διευθύνων σύμβουλος) θα παίρνει πια μισθό όχι διπλάσιο ή υπερδιπλάσιο, αλλά μισθό ανώτερου κρατικού λειτουργού, του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

«Γιατί; Γιατί τα έχει κάνει πάρα πολύ καλά. Προστάτευσε τον πρωθυπουργό στις κρίσιμες στιγμές, έχει εξαφανίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ, έχει επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας, έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός, έβγαλε ντιρεκτίβα και την τοιχοκόλλησε την ημέρα που έγινε το γλέντι στην Ικαρία, μην τυχόν και προβληθούν σκηνές και να μην προβληθεί ο κ. Λiγνάδης με άλλους. Να μας πείτε εσείς ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι».

«Δεν συγκρίνονται αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ σε σχέση με το τι έγινε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά να μπει μια κόκκινη γραμμή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία να προκύπτει η διοίκηση της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας γιατί νομίζετε ότι μπορείτε» είπε έντονα.

«Από τη στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και ψηφίζετε στα κρυφά αυξήσεις στα golden boys και δώρα στους καναλάρχες, από τη στιγμή που δεν φέρνετε καν προς ψήφιση την τροπολογία μας, ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι δημόσια και όαση πλουραλισμού, δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα να παραμένουμε στη διαδικασία. Καταγγέλλουμε εσάς και τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά. Η Βουλή δεν μπαίνει στον πάγο ούτε σε καραντίνα, θα υπάρχει διάλογος και δημοκρατία» κατέληξε.

«Αποχωρούμε»

 

Κατόπιν αυτών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «εμείς δεν κρίνουμε ότι έχει κανένα μα κανένα νόημα να παραμείνουμε σε αυτή τη διαδικασία στη Βουλή». «Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε, και κυρίως τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά, και θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία ψήφισης», είπε, προαναγγέλλοντας ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής θα εξηγήσει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Η Βουλή δεν μπορεί να μπει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα, στη Βουλή θα υπάρχει αντίλογος, δημοκρατία και θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη», τόνισε.

Σημειώνεται πως χθες, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής αναφορικά με το επιλεκτικό lockdown στη λειτουργία του κοινοβουλίου, ενώ οι δυο πολιτικοί έχουν προγραμματισμένη συνάντηση για σήμερα το μεσημέρι.

 

 

Πηγή: Avgi.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00