Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Την παρέμβαση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσαν δημοσιεύματα σε διάφορα ΜΜΕ στα οποία γίνεται λόγος για κύκλωμα μαστροπείας που ανθεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον βιασμός της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό στη συμπρωτεύουσα.
Ο Βασίλειος Πλιώτας ζητεί από τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης  να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των καταγγελιών και επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση».

Η έγγραφη παραγγελία Πλίωτα

Το πλήρες κείμενο της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλους:

1. «Θεσσαλονίκη-βιασμός 24χρονης εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας», www.DIKASTIKO.gr 16/01/2022.

2. «Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση» www.newsit.gr 17/01/2022.

3. «Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης» www.kathimerini.gr 16/01/2022.

4. «Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου-οι έρευνες των αρχών» www.protothema.gr 17/01/2022.

5. «Βιασμός στη Θεσσαλονίκη- Τι είπε στις καταθέσεις της η 24χρονη», www.in.gr 16/01/2022.

6. «Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας-Τι βρέθηκε στο δωμάτιο που ξύπνησε η κοπέλα», www.ethnos.gr 17/01/2022.

7. «Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη», www.protothema.gr 17/01/2021.

και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter