Παρέμβαση δικηγόρων για τις μεθόδους του Αλέξη Κούγια: «Είναι η ντροπή του επαγγέλματος»

Παρέμβαση δικηγόρων για τις μεθόδους του Αλέξη Κούγια: «Είναι η ντροπή του επαγγέλματος»

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την απαράδεκτη κίνηση του Αλέξη Κούγια να δημοσιοποιήσει ονόματα, φωτογραφίες και προσωπικά δεδομένα των μηνυτών και των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη Λιγνάδη.

Η παράταξη Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή μετά την ανακοίνωση του νομικού γραφείου του Αλέξη Κούγια ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία στο ΔΣΑ με ερώτημα την παύση του δικηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη από το δικηγορικό επάγγελμα υπογραμμίζοντας πως: «Δεν είναι συνάδελφός μας. Δεν είμαστε συνάδελφοι ούτε συναδέλφισσές του. Είναι η ντροπή του δικηγορικού επαγγέλματος».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορική Ανατροπή:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ

ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη.

Ο Αλέξης Κούγιας παρανομεί και θεωρεί – όπως ο εντολέας του Δ. Λιγνάδης – ότι θα αποφύγει την δικαιοσύνη.

Σε ποιά δικαιοσύνη θα απευθυνθούν οι παθόντες των εγκλημάτων του καταδικασμένου εντολέα του;

Ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας, που τελεί σε σχέση εντολής με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, δημοσίευσε στον ιστότοπό του ένα δελτίο τύπου καταφερόμενο εναντίον των θυμάτων του εντολέως του, καθυβρίζοντας, συκοφαντώντας και διαπομπεύοντάς τα.

– Με γλώσσα και ύφος που όχι απλώς στο δικηγορικό επάγγελμα δεν αντιστοιχεί, αλλά ούτε στα πλέον ποταπά λιβελογραφήματα.

– Με ανάρτηση φωτογραφιών που σπεύδει να διευκρινίσει ότι κάποτε ήταν δημοσίως προσβάσιμες, κάτι που δεν καθιστά λιγότερο παράνομη την αναπαραγωγή τους.

– Με την τακτική της “δολοφονίας χαρακτήρα”, συνήθους προσπάθειας αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των θυμάτων έμφυλης βίας.

Αυτά φυσικά έρχονται σε συνέχεια μιας ήδη αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους μάρτυρες και τους δικηγόρους των παρισταμένων προς υποστήριξη της κατηγορία και μιας ταπεινωτικής και τραυματικής συμπεριφοράς απέναντι στα θύματα, κατά παράβαση κάθε προστατευτικού πλαισίου που μάλιστα θεμελιώνει ευθύνη του ελληνικού κράτους σύμφωνα με το ΕΔΔΑ. Σε συνέχεια των επιθέσεων στις δημοσιογράφους του Παρατηρητηρίου της δίκης, με χυδαίους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς («πατσαβουρες βουλώστε το και βρείτε κανένα άντρα»). Σε συνέχεια επιθέσεων σε βάρος των δημοσιογράφων της δίκης ως «σκευωρών». Σε συνέχεια των ομοφοβικών, ρατσιστικών ύβρεων περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων». Σε συνέχεια της απόπειρας “αναπαράστασης” του βιασμού στο ακροατήριο, προσεγγίζοντας έναν από τους υποστηριζοντες την κατηγορία σε άλλη μια συνειδητή προσπάθεια τραυματισμού τους.

Ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας με τη συμπεριφορά του αυτή έχει υπερβεί κάθε όριο καλής επαγγελματικής πρακτικής, κάθε όριο ανεκτών δημόσιων τοποθετήσεων σε βάρος των μηνυτών, κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το δημοσίευμα αυτό είναι ένα κατάπτυστο μνημείο αμετροέπειας, ρατσισμού, λασπολόγησης και εκ νέου θυματοποίησης όλων των ανθρώπων που κατήγγειλαν τις σε βάρος τους εγκληματικές συμπεριφορές .

Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στα θύματα, τους μηνυτές, τους μάρτυρες, τους δημοσιογράφους και τους συναδέλφους που έχουν βρεθεί στο στόχαστρό του.

Απαιτούμε από τον ΔΣΑ και προσωπικά από τον Πρόεδρό του να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους χιλιάδες αξιοπρεπείς συναδέλφους και συναδέλφισσες που δίνουν καθημερινά τις επαγγελματικές και προσωπικές τους μάχες με νόμιμα, ηθικά και θεμιτά μέσα, τηρώντας τη δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Κατά του Αλ. Κούγια έχουν ήδη υποβληθεί καταγγελίες στο πειθαρχικό όργανο του Δικηγορικού μας Συλλόγου. Ο ΔΣΑ, διά του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του, οφείλει ρητά και χωρίς συμψηφισμούς, να διαχωρίσει τη θέση του από τις αδιανόητες συμπεριφορές τού εν λόγω και να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για τη σημερινή ανακοίνωσή του με το ερώτημα της παύσης από το δικηγορικό λειτούργημα κατ’ άρθρο 142 του Κώδικα Δικηγόρων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter