Παρέμβαση εισαγγελέα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κώστα Πλεύρη

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κώστα Πλεύρη

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, για τον ναζιστικό χαιρετισμό του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Λαγού, Κώστα Πλεύρη, μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται το Εφετείο της Χρυσής Αυγής.

Δείτε επίσης: Χρυσή Αυγή: Σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό – Αναβολή ζήτησε ο Μιχαλολιάκος, αναστολή έκτισης ποινής ο Λαγός

Συγκεκριμένα η έρευνα, προκαταρκτική εξέταση, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, σε μια άνευ προηγούμενου πρόκληση εντός Δικαστικής αίθουσας προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό, κοιτώντας τη Μαγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τον χρυσαυγιτη Γ. Ρουπακια Παύλου Φύσσα, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα του μάρτυρα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο που προκάλεσε, πέραν των άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter