Παρέμβαση Κουντουρά στην Κομισιόν για το σκάνδαλο Uber

Παρέμβαση Κουντουρά στην Κομισιόν για το σκάνδαλο Uber

Στην Κομισιόν παρενέβη η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  Έλενα Κουντουρά, ζητώντας από το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στις αθέμιτες, αδιαφανείς και παράνομες πρακτικές της Uber στην Ευρώπη, στο φόντο και των συνταρακτικών αποκαλύψεων διεθνών ΜΜΕ για την εταιρεία Uber.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Uber: Το ΣΑΤΑ ζητά άμεση έναρξη ερευνών για τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα

Στην ερώτησή της η Έλενα Κουντουρά ασκεί κριτική  στην Κομισιόν για την άρνησή της μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει τους κινδύνους που επιφέρει μία απορυθμισμένη αγορά ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό στο νέο Πλαίσιο Αστικής Κινητικότητας, αλλά και για τη στάση της να επιμένει σε περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, που εξυπηρετεί  μόνο την μεγαλύτερη διείσδυση υπηρεσιών τύπου Uber.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφασιστικές ενέργειες που έγιναν στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ το 2018 και τον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να μπει τέλος στις απαράδεκτες πρακτικές βίαιης και παράνομης επέκτασης των δραστηριοτήτων της πολυεθνικής UBER στη χώρα μας και για να προστατευτούν τα συμφέροντα των επαγγελματικών του κλάδου των ταξί και του επιβατικού κοινού.

Διαβάστε επίσης: «Πυρά» Σπίρτζη κατά ΝΔ για Uber: «Έχουν πιει το αμίλητο νερό – Παραπληροφόρησαν τον ελληνικό λαό» (Video)

Τέλος, η Έλενα Κουντουρά ζητά από την Κομισιόν να τοποθετηθεί για το πώς θα προστατεύσει την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ευρώπη και πώς θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπονομευτεί στο μέλλον η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και τα δικαιώματα των εργαζομένων από  την επανάληψη αντίστοιχων πρακτικών αλλά και να απαντήσει εάν πρόκειται να αναθεωρήσει την πολιτική της για τις πλατφόρμες τύπου Uber και το ρόλο τους στο νέο πλαίσιο αστικής κινητικότητας.

Aκολουθεί η πλήρης ερώτηση της Έλενας Κουντουρά:

«Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των Uber Files αποκαλύπτουν αθέμιτες, αδιαφανείς και παράνομες πρακτικές της εταιρίας σε όλη την Ευρώπη.

Σε πολλές χώρες,  οι πρακτικές της εταιρίας για βίαιη και παράνομη επέκταση των δραστηριοτήτων της σε συνδυασμό με τις αδιαφανείς και προνομιακές σχέσεις με την πολιτική και μιντιακή ελίτ έβλαψαν τα συμφέροντα των νόμιμων οδηγών ταξί και των επιβατών ενώ οδήγησαν και σε μείωση των κρατικών εσόδων.

Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως η ελληνική το 2018, κατάφεραν να αντισταθούν στις πιέσεις των λόμπι της πολυεθνικής εταιρίας και να βάλουν τέλος στις απαράδεκτες αυτές πρακτικές.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, η Κομισιόν αρνείται να αναγνωρίσει τους κινδύνους μιας απορυθμισμένης αγοράς ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό στο νέο Πλαίσιο Αστικής Κινητικότητας ζητώντας περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς με προφανή στόχο τη διείσδυση υπηρεσιών τύπου Uber.

Η Επιτροπή ερωτάται:

Πώς θα προστατεύσει την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ευρώπη ως ύψιστο αγαθό αποτρέποντας στο μέλλον αντίστοιχες πρακτικές;

Θα αναθεωρήσει την πολιτική της για τις πλατφόρμες τύπου Uber και το ρόλο τους στο νέο πλαίσιο αστικής κινητικότητας υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων στο πλαίσιο των Uber Files;

Πώς θα εξασφαλίσει ότι επιθετικές πρακτικές τύπου Uber Files δεν θα υπονομεύουν στο μέλλον την λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και τα δικαιώματα των εργαζομένων;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter