Παρέμβαση – «ράπισμα» Θάνου για την επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη

Παρέμβαση – «ράπισμα» Θάνου για την επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη

Αποτελεί «Παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών», τονίζει η πρώην ανώτατη δικαστικός.

«Καταπέλτης» είναι σε παρέμβαση της η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου σχετικά με την πρωτοφανή  επιστολή που απέστειλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οποία στην ουσία δίνει εντολές και κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθεί η έρευνα για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο – Παρέμβαση για… επικοινωνιακούς λόγους

Όπως αναφέρει η πρώην ανώτατη δικαστικός, η επιστολή Μητσοτάκη «αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών, ενώ επισημαίνει ότι οι δικαστικές αρχές «οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε».

Διαβάστε αναλυτικά την παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου:

«Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο για να κρίνουν ποιοι και κατά πόσο ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε Επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος για την υπόθεση αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών αποτελεί η σημερινή επιστολή – υπόδειξη του προέδρου της εκτελεστικής εξουσίας – πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ανάθεση σε ανακριτή Εφέτη και συνέχιση της ποινικής έρευνας παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την κυβέρνηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα θα καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter