Παρέμβαση Ρουβίκωνα κατά της ακρίβειας στα Public Συντάγματος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα κατά της ακρίβειας στα Public Συντάγματος

Παρέμβαση πραγματοποίησε την Παρασκευή η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας αναρτώντας πανό κατά της ακρίβειας από την ταράτσα των Public στην Πλατείας Συντάγματος.

«Δεν είναι ακρίβεια, είναι κλοπή», έγραψε το μαύρο πανό που άνοιξαν τα μέλη της συλλογικότητας από το μπαλκόνι της καφετέριας του καταστήματος.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η συλλογικότητα επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «το πρόβλημα είναι στο ίδιο το σύστημα που ζούμε και αργά ή γρήγορα θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτή την ώρα όμως το θέμα είναι η επιβίωση και πρέπει να την κερδίσουμε».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της συλλογικότητας:

Ακρίβεια στο ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, ανατιμήσεις στα τρόφιμα, ενοίκια στα ύψη, μισθοί ψίχουλα. Τι συνέπειες έχει η ακρίβεια; Άμα είσαι πλούσιος καμία. Αν παίρνεις έναν μισθό δεκαπέντε χιλιάρικα το μήνα ως ευρωβουλευτής ή οκτώ χιλιάρικα ως βουλευτής, ακόμα και τρία το μήνα ως μετακλητό κομματόσκυλο σε πολιτικό γραφείο ή ως πουλημένος δημοσιογράφος σε κανάλι, ούτε που θα προσέξεις πόσο ανέβηκε η τιμή στο ψωμί. Αν παίρνεις επτακόσια ευρώ τον μήνα όμως, το πράγμα αλλάζει.

Εδώ και δώδεκα χρόνια κόβουμε συνήθειες. […]

[…] Το πρόβλημα είναι στο ίδιο το σύστημα που ζούμε και αργά ή γρήγορα θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτή την ώρα όμως το θέμα είναι η επιβίωση και πρέπει να την κερδίσουμε.

Πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Χρειαζόμαστε μαζικές και επίμονες διαδηλώσεις. Χρειαζόμαστε απεργίες διαρκείας. Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στη βάση και στήριξη αναμεταξύ μας, των πιο αδύνατων.

Τίποτα δε θα μας χαριστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter