Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

Παρέμβαση με μπογιές στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, με στόχο τη διαμαρτυρία για όσα συνέβησαν κατά την περίοδο των πυρκαγιών όπου μέσα σε λίγες ημέρες κάηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα σε βαρυμπόμπη, Εύβοια, Λακωνία, Ηλεία και Αρκαδία..

«Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στέλνει παντού εκατοντάδες ατσαλάκωτους μπάτσους να επιβλέπουν αν τα δάση καίγονται με τάξη και ασφάλεια, και μερικές μόνο δεκάδες πυροσβέστες με ελάχιστες δυνάμεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία; Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που το επάγγελμα του δασοπυροσβέστη το θεωρεί εποχιακό; Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που νομοθετεί το χειμώνα, για ό,τι θα καεί το καλοκαίρι; Η απάντηση για εμάς είναι μία και σαφής: Κράτος – Εμπρηστής» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομάδα.

Κατά τη διάρκεια των καταστρεπτικών πυρκαγιών στην Βαρυμπόμπη βγήκαν δημοσιεύματα ότι πυροσβέστες προστάτευαν σπίτια υπουργών με οχήματα, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι σχετικές αναρτήσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες για το σπίτι του Κώστα Σκρέκα κατέβηκαν αστραπιαία.

«Το σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα δέχθηκε σήμερα επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα. Οι τραμπούκοι της οργάνωσης επικαλούνται για την φασιστική τους επίθεση κάποια από τα fake news που διακινούνταν, την ώρα της μάχης με τις φλόγες, προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση. Καταδικάζουμε την επίθεση αλλά και τις πρακτικές που την υποκίνησαν», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter