Παρέμβαση Σεβαστίδη για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

Παρέμβαση Σεβαστίδη για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

Την παρέμβαση του επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), Χριστόφορου Σεβαστίδη προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας σχετικά με τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έχουν προφυλακιστεί στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σεβαστίδης, «τόσα χρόνια ισχύει το καθεστώς ετεροδικίας των στρατιωτικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα», ενώ «οι κυβερνήσεις στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο δείχνουν έναν αναγκαία προσχηματικό σεβασμό στην εγχώρια δικαιοσύνη διαφυλάσσοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και την εμπιστοσύνη των πολιτών σ αυτό».

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο Σεβαστίδη:

«Μας εκπλήσσουν φαινόμενα πολιτικών παρεμβάσεων ξένων κρατών στην απονομή της δικαιοσύνης;

Τόσα χρόνια ισχύει το καθεστώς ετεροδικίας των στρατιωτικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί που διαπράττουν εγκλήματα στην Ελλάδα και υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις, ούτε δικάζονται ούτε τιμωρούνται.

Για την γνωστή υπόθεση της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, η Τουρκία είχε απειλήσει με διατάραξη των διμερών σχέσεων σε περίπτωση μη έκδοσης τους.

Και από την άλλη πλευρά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα ασκεί πιέσεις στη δικαιοσύνη τρίτων χωρών, στις περιπτώσεις εκείνες που θεωρεί ότι έχει την δυνατότητα να το κάνει.

Οι κυβερνήσεις στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο δείχνουν έναν αναγκαία προσχηματικό σεβασμό στην εγχώρια δικαιοσύνη διαφυλάσσοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και την εμπιστοσύνη των πολιτών σ αυτό.

Απέναντι στο δικαστικό σύστημα τρίτων χωρών, ακόμα και συμμάχων, εκφράζουν μια βαθιά περιφρόνηση ανάλογου βαθμού με την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υπεροχή τους αλλά και μια υποτέλεια αντίστοιχη της αποικιακής τους εξάρτησης.

Σκληρή ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Υπενθυμίζεται ότι χθες 13 Αυγούστου η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter