Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τον 40χρονο «σαμουράι» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τον 40χρονο «σαμουράι» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες σχετικά με το 40χρονο «σαμουράι» που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε ακόμη ένα, ότι οι γείτονες του είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά, ακόμη και την προηγούμενη μέρα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά γείτονες του δράστη κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση έχει πει ότι έκανε και ο τραυματίας.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων

Όπως φαίνεται θέμα χρόνου ήταν να γίνει το κακό, αφού ο δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία ήταν γνωστά στη γειτονιά ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις τους ποτέ δεν είχε παρενέβη κάποια αρμόδια αρχή. Ο 40χρονος σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, ενώ και πριν από τη δολοφονία του υπαλλήλου είχε σημειωθεί ένα ακόμα επεισόδιο όταν είχε πυροβολήσει από την ταράτσα του. Παράλληλα, ο δράστης φέρεται να έπαιζε με μαχαίρια και σπαθιά τόσο στην ταράτσα, όσο και στην πυλωτή της πολυκατοικίας του, κάποιες φορές μάλιστα με τη στολή πολεμικών τεχνών που φορούσε.

Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του αποκαλύφθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο.

«Το προηγούμενο βράδυ άκουσα δύο πυροβολισμούς… Ίσως το δοκίμαζε», αποκάλυψε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN, μία γειτόνισσα του 40χρονου, ο οποίος πυροβόλησε χωρίς αφορμή τους δύο άτυχους εργαζόμενους.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο δράστης της Νέας Ερυθραίας παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή και ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Αποκαλυπτικό το προφίλ του στο facebook

Ο λογαριασμός του, παράλληλα, στο Facebook δίνει αποκαλυπτικά στοιχεία για την προσωπικότητά του αφού μεταξύ άλλων ανέβαζε φωτογραφίες με σπαθιά και μαχαίρια ενώ είχε αναμειχτεί και με την μαύρη μαγεία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Βάσει των μαρτυριών περιοίκων, ο 40χρονος πολύ συχνά κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, περπατώντας προκλητικά και κοιτάζοντας έντονα άλλους περαστικούς.

Ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του, υποστηρίζουν οι γείτονες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η μητέρα του είναι μία ηλικιωμένη, γιατρός στο επάγγελμα, η οποία είπε στην αστυνομία πως ο γιος της έπαιρνε κανονικά τη φαρμακευτική του αγωγή.

Τι εντόπισαν μέσα στο σπίτι

Μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ακόμα και μεταλλικά βέλη σαμουράι, ενώ ο ίδιος έχει αναρτήσει φωτογραφίες και με ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκαν:- περίστροφο – μεταλλικό τσεκούρι – ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος – ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος – 2 αυτοσχέδια δρεπάνια – 2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου – στολή πολεμικής τέχνης – 36 φυσίγγια – 6 κάλυκες – νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες – ζυγαριά ακριβείας – κινητό τηλέφωνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter