Παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για την εθελουσία έξοδο στο δικαστικό σώμα

Παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για την εθελουσία έξοδο στο δικαστικό σώμα

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί εθελουσία έξοδος για τους δικαστές, κατά το παρελθόν δυο φορές με πιο πρόσφατο το  N3680/2008, επί κυβέρνησης ΝΔ,  με αναγνώριση πλασματικών ετών συντάξιμης υπηρεσίας και χορήγηση του επομένου βαθμού, προς διευκόλυνση της αποχώρησης εκείνων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα Αποχώρησαν τότε 80 δικαστές.

Το πρόγραμμα αυτό πρότεινε και πάλι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην ομιλία του, στη γεν. συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στις 4 και 18 Δεκεμβρίου 2021 αντίστοιχα.

Εισηγήσεις προς σχετική νομοθέτηση, σύμφωνα με έγκυρες νομικές πηγές, γίνονται πως τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων.Τσιάρα, ο οποίος δεν απέρριψε τη σκέψη αυτή, σε πρόσφατη συνέντευξη του (Καθημερινή της Κυριακής, 21 Δεκ.2021).

Η εθελουσία έξοδος έχει πάντοτε ως αναγκαία και λογική συνέπεια, την ανανέωση του σώματος, με διορισμό νέων δικαστών, πως συμπλήρωση των κενών θέσεων Όλα τα ανωτέρω δεν πρέπει να αποσιωπώνται (ηθελημένα) από όσους ασκούν μονομερή κριτική, εναντίον συγκεκριμένου βουλευτή. Η κριτική για να πείθει, πρέπει να είναι αντικειμενική. Διαφορετικά εκθέτει εκείνον που την ασκεί και κλονίζει την αξιοπιστία του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter