Παρέμβαση του Greek Economic Forum για Πειραιώς: Μήπως κ. Μεγάλου ήταν σε συνεννόηση με τα κυβερνητικά στελέχη;

Παρέμβαση του Greek Economic Forum για Πειραιώς: Μήπως κ. Μεγάλου ήταν σε συνεννόηση με τα κυβερνητικά στελέχη;

Σκληρή κριτική για το ληστρικό σχέδιο δημιουργικής λογιστικής από τη διοίκηση για την αύξηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, που πετάει έξω το ΤΧΣ και τους μικροεπενδυτές, πραγματοποιεί το Greek Economic Forum, ο διεθνής οργανισμός με αποστολή να δημιουργήσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης επιχειρήσεων και επενδύσεων στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Τράπεζα Πειραιώς: Η ληστεία του αιώνα σε βάρος δημοσίου και μικρομετόχων

Όπως επισημαίνει σε παρέμβασή του: «Σήμερα, η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει με τον πλέον άγριο και ανελέητο τρόπο ν’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της, με τεράστιες ζημιές τόσο για τους ιδιώτες επενδυτές, όσο και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για το οποίο η ζημιά από την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της θα ξεπερνά πλέον τα 10 δις €, δεδομένων των εγγυήσεων που έχει υπογράψει έναντί της», και παραθέτει τα εξής ερωτήματα: 

– Ήρθε η διοίκηση της τράπεζας σε συμφωνία τόσο με το ΤΧΣ όσο και με τα κυβερνητικά στελέχη πριν την οποιαδήποτε ανακοίνωση;

– Αν όχι, πώς τόλμησε ν’ ανακοινώσει ένα τέτοιο εγκληματικό σχέδιο εις βάρος των μετόχων και του Δημοσίου δίχως την συναίνεση τους;

– Αν ναι, ποιος και γιατί έδωσε την έγκριση, δεδομένης της τεράστιας ζημιάς που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο, αναλαμβάνοντας την πολιτική και οικονομική ευθύνη;

– Μήπως τελικά ο κύριος Μεγάλου ήταν σε συνεννόηση και επικοινωνία με τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως η κυβέρνηση προ δεκαημέρου έφερε στη βουλή τροπολογία όπου ουσιαστικά φωτογράφιζε την συγκεκριμένη στάση που θα κρατήσει το ΤΧΣ; 

Εν τέλει, τονίζει: «Καλούμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρακολουθεί ακόμη μια φορά ως θεατής το απίστευτο χρηματιστηριακό σκάνδαλο να επέμβει και ν’ αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας. Καλούμε τη δικαιοσύνη και τους αρμοδίους οικονομικούς εισαγγελείς να επιληφθούν επί του θέματος και να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον, διότι ενεργείται απάτη και απιστία εις βάρος του δημοσίου. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να προασπίσει και να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, προκειμένου να αντιταχθεί σε αυτό το έγκλημα που ετοιμάζεται από πλευράς διοίκησης της τράπεζας, εις βάρος των επόμενων γενεών.»

Αναλυτικά η παρέμβαση του Greek Economic Forum:

Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, εκπαιδευόμαστε και οδηγούμαστε εκεί που μας πάει το ρεύμα. Έξω. Ίσως μονόδρομος για τους νέους 20 με 40 ετών.

Σίγουρα εκεί έξω είναι πιο δίκαια, πιο αξιοκρατικά. Έχεις κίνητρο ν’ αριστεύσεις.

Εκεί ξέρεις πως θα δεις τους κόπους σου να φέρνουν καρπούς. Τις θυσίες σου να πιάνουν τόπο.

Πίσω σου όμως αφήνεις την οικογένεια σου, τους φίλους σου, τη χώρα σου. Μια Ελλάδα που δεν έχει μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχει πρόσωπα, συναισθήματα, αρώματα, γεύσεις και ακούσματα.

Γυρνάς λοιπόν μαζί με πολλές και πολλούς ακόμα για να φέρουμε την αλλαγή. Δυνατοί και μάχιμοι, να πολεμήσουμε και ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας. Και τελικά, λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, στεκόμαστε και συνειδητοποιούμε πως δεν αξίζει. Τουλάχιστον για την Ελλάδα του 2021. Μία Ελλάδα που προσκαλεί ξένους ηγέτες για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, ενώ την ίδια ώρα χαρίζει το 80% της αγροτικής της γης σε ξένα funds, χωρίς να νοιαστεί για το τι προκαλούν οι πολιτικές της -σ’ αυτή και τις επόμενες γενιές.

Στην πολύπαθη χρηματιστηριακή αγορά κομμάτι μιας το λιγότερο κλονισμένης ελληνικής οικονομίας παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις απίστευτες τραπεζικές εξελίξεις που δρομολογεί η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δια του κυρίου Χρήστου Μεγάλου. Το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η τράπεζα Πειραιώς καλεί τους μετόχους σε γενική συνέλευση, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια απόφαση άνευ προηγουμένου για τα χρηματιστηριακά και όχι μόνο δρώμενα της χώρας. Η διοίκηση της τράπεζας ουσιαστικά καλεί τους μετόχους της ν’ αποφασίσουν για την ολική και οριστική απομείωση των περιουσιών τους. Τους καλεί ν’ αποδεχτούν την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δίχως οι ίδιοι ως παλαιοί μέτοχοι να έχουν δικαίωμα προαίρεσης και συμμετοχής στην αύξηση με ευνοϊκούς όρους. Ακόμη τραγικότερο είναι το γεγονός πως μετά την έκδοση από το Ελληνικό Δημόσιο των CoCos ύψους 2,3 δις €, τα οποία όφειλε να επιστρέψει έως και τα τέλη του 2020 αλλά ποτέ δεν το έπραξε, το αποτέλεσμα είναι να μετατραπούν σε μετοχές υπέρ του δημοσίου. Μετά απ’ αυτή την απόφαση, το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει μέσω του ΤΧΣ το 60% των μετοχών της τράπεζας, όντας πλέον ο βασικός μέτοχος της.

Σήμερα, η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει με τον πλέον άγριο και ανελέητο τρόπο ν’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της, με τεράστιες ζημιές τόσο για τους ιδιώτες επενδυτές, όσο και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για το οποίο η ζημιά από την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της θα ξεπερνά πλέον τα 10 δις €, δεδομένων των εγγυήσεων που έχει υπογράψει έναντί της.

Τα ερωτήματα είναι απλά, ξεκάθαρα και καίρια: – Ήρθε η διοίκηση της τράπεζας σε συμφωνία τόσο με το ΤΧΣ όσο και με τα κυβερνητικά στελέχη πριν την οποιαδήποτε ανακοίνωση; – Αν όχι, πώς τόλμησε ν’ ανακοινώσει ένα τέτοιο εγκληματικό σχέδιο εις βάρος των μετόχων και του Δημοσίου δίχως την συναίνεση τους; – Αν ναι, ποιος και γιατί έδωσε την έγκριση, δεδομένης της τεράστιας ζημιάς που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο, αναλαμβάνοντας την πολιτική και οικονομική ευθύνη; – Μήπως τελικά ο κύριος Μεγάλου ήταν σε συνεννόηση και επικοινωνία με τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως η κυβέρνηση προ δεκαημέρου έφερε στη βουλή τροπολογία όπου ουσιαστικά φωτογράφιζε την συγκεκριμένη στάση που θα κρατήσει το ΤΧΣ; Η εν λόγω τροπολογία έδινε ποινική ασυλία στα στελέχη του, προκειμένου ν’ αποφασίσουν ανάλογα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, έτσι ώστε τη ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 10 δις € θα κληθεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Οφείλουμε επίσης να τονίσουμε πως αν και εφόσον η Γενική Συνέλευση των μετόχων συναινέσει σε αυτό το οικονομικό σκάνδαλο, θα παραδοθεί στους νέους μετόχους μια τράπεζα η οποία θεωρείται το μεγαλύτερο asset της χώρας, μια και στην κατοχή της έχει υποθηκευμένο το 80% της αγροτικής γης το οποίο προήλθε από μια ακόμα σκανδαλώδη μεταβίβαση, αυτή των στοιχείων ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας. Ήδη κυκλοφορούν φήμες πως η Goldman Sachs η οποία θα είναι ουσιαστικά σύμβουλος έκδοσης της εν λόγω αύξησης έχει ήδη ανοίξει το βιβλίο προσφορών, με πάνω από 10 επενδυτικά funds να ετοιμάζονται να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες της τράπεζας.

Καλούμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρακολουθεί ακόμη μια φορά ως θεατής το απίστευτο χρηματιστηριακό σκάνδαλο να επέμβει και ν’ αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας. Καλούμε τη δικαιοσύνη και τους αρμοδίους οικονομικούς εισαγγελείς να επιληφθούν επί του θέματος και να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον, διότι ενεργείται απάτη και απιστία εις βάρος του δημοσίου.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να προασπίσει και να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, προκειμένου να αντιταχθεί σε αυτό το έγκλημα που ετοιμάζεται από πλευράς διοίκησης της τράπεζας, εις βάρος των επόμενων γενεών.

Η δική μου γενιά τουλάχιστον, περιμένει να μας πείσετε ότι αξίζει να επιστρέψουμε σπίτι!

Διαφορετικά οι επενδυτές ας έρθουν, εμείς φεύγουμε!

Πηγή: Geforum.org

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter